• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Akif'in ruh safiyeti beni kendine çekti

Akif'in ruh safiyeti beni kendine çekti
Ahmed Güner Sayar, geçtiğimiz günlerde 'Siyaset ve Velayet Karşısında Mehmed Akif Ersoy' başlıklı bir seminer verdi. Ahmed Öztürk, etkinlikten notlarını aktarıyor..

Ahmed Güner Sayar, geçtiğimiz günlerde 'Siyaset ve Velayet Karşısında Mehmed Akif Ersoy' başlıklı bir seminer verdi. Ahmed Öztürk, etkinlikten notlarını aktarıyor..

 

Cumhuriyetin ilk dönem aydınlarıyla yakın dostlukları bulunan ve Osmanlı devleti ve Türkiye tarihi konusunda farklı okumaları bulunan Ahmed Güner Sayar, 15 Kasım 2014 Cumartesi günü Türk Edebiyatı Vakfı'nda "Siyaset ve Velayet Karşısında Mehmed Akif Ersoy" başlığı altında bir konferans verdi.

 

Ahmed Güner Sayar, Mehmed Akif Ersoy'un siyasi hayatı ve siyasetçilerle olan münasabetlerini, siyaset dünyasındaki yakın dostlarını; velayet cephesinde ise her ikisi de ehl-i tarik olan Babanzade Ahmed Naim Bey ve Tahirü'l Mevlevî ile arkadaşlıklarını ve tasavvufa karşı mesafeli duruşunun ardındaki sebebi anlattı.

 

Onlarca Fatiha-yı Şerife okudum mezarı başında

Sayar, Mehmed Akif'i gören iki kişiye yetiştiğini, bunlardan birinin Süheyl Ünver, diğerinin iseAbdülbaki Gölpınarlı olduğunu söyledi. Mehmed Akif, Şişli'de Şifa Yurdu'nda hasta yatıyor iken bu iki zatın kendisini ziyaret ettiklerini söyleyen Ahmed Güner Sayar, "Ama çocukluk safiyetinde O'nun mezarının başında hiç kimseyi görmedim. Tefahüre kaçmadan söyleyeyim, onlarca Fatiha-yı Şerifeokudum Akif'e. Buradan da anlıyorum ki onun ruh safiyeti beni kendine çekti. O duygularla kendisine daha çok bağlandım." dedi.

 

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18647/akifin-ruh-safiyeti-beni-kendine-cekti.html

Bu haber toplam 2393 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim