• İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Yunus’la en samimi bağı kurmuş isimler

Yunus’la en samimi bağı kurmuş isimler
Şair Mustafa Özçelik, Yunus Emre üzerine yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi: Yunus Emre'nin Dostları. Şakir Kurtulmuş, Özçelik'le bu kitap üzerine konuştu..
ozcelikmustafaa
Şair Mustafa Özçelik, Yunus Emre üzerine yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi: Yunus Emre'nin Dostları. Şakir Kurtulmuş, Özçelik'le bu kitap üzerine konuştu..

 

Şair Mustafa Özçelik, şiirlerinin yanısıra Mehmet AkifNasreddin Hoca ve Yunus Emre ile ilgili biyografi kitapları da olan bir yazarımız. Asıl mesaisini ise Yunus Emre’ye vermiş durumda. Bugüne kadar onunla ilgili “Yunus Emre”, “Bizim Yunus”, “Menakıb-ı Yunus Emre”, “Dilimiz Yunus Söyler” ve “Âşık Yunus” kitaplarını yayımladı. Son eseri ise “Yunus Emre’nin Dostları” adını taşıyor. Kendisiyle Büyüyen Ay Yayınları’ndan çıkan bu kitap üzerinde söyleştik.

 

Öncelikle yeni kitabınız hayırlı olsun. Yunus Emre konulu kitaplarınıza bir yenisi daha eklendi. Kitaba “Yunus Emre’nin Dostları” adını vermişsiniz. İsterseniz önce adından başlayalım.

Bu kitabım bir anlamda “Bizim Yunus” kitabımızın devamı niteliğinde bir çalışma. “Bizim Yunus”da halk ve tekke çevrelerindeki Yunus Emre algısı üzerinde durarak asırlar boyunca Yunus Emre’nin hayatımızdaki ve kültürümüzdeki etkilerini ele almıştık. “Yunus Emre’nin Dostları”nda ise Milli Edebiyat döneminden günümüze uzanan süreçte aydınlarımızın, sanatçılarımızın Yunus’u anlama ve algılama biçimi üzerinde durmaya çalıştık.

 

Malum, Osmanlı dönemi şairleri Yunus’a mesafeliydiler. Milli Edebiyat döneminde ise Fuat Köprülü’nün içinde Yunus’un da yer aldığı “Türk Edebiyatı’nda İlk Mutasavvıflar” eseriyle birlikte Yunus Emre aydınların ilgi alanına girdi. Kitap, işte bu aydınların Yunus’la buluşma hikâyelerini anlatıyor.

 

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18697/yunusla-en-samimi-bagi-kurmus-isimler.html

Bu haber toplam 2409 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim