• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Kültür Kervanı Hatay Programı Yapıldı

Kültür Kervanı Hatay Programı Yapıldı
Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 35.

Rektör Prof. Hüsnü Salih Güder beyin açış konuşmasının ardında şairlerin şiir dinletisine geçildi. İlk olarak Şair İbrahim Eryiğit, Sezai Karakoç’un ‘Balkon’ şiiri ile kendi yazdığı ‘Hayalin Düşer’ şiirini okudu. Şair Vedat Güneş ‘Şehrin izlerinde Kervanlar’ şiirini, Şair A.Vahab Akbaş ‘Dağı özleyen Adamın şiirini’, Şair M.Atilla Maraş’ta Cahit Sıtkı Tarancı’dan ve Üstad Necip Fazıl Kısakürek’ten  birer şiir okuduktan sonra ‘İstanbul ve Asel’ şiirini okudu. Hataylı Şair Hasan Çağlayan ise ‘Gemiler Ayrılır’ ve ‘Kalem Diliyle’ şiirlerini okudu.

Görüntüler eşliğinde ‘Endülüs 8 asırlık Yurt’ konferansını D. Mehmet Doğan ile Mehmet Sılay birlikte takdim ettiler. Konuşmasında Endülüs’ün 19.yy’da gündemimizi işgal eden bir konu olduğuna işaret eden Doğan ‘Endülüs sürecinin daha bitmediğini düşünüyoruz’ dedi. Mehmet Sılay ise Endülüs'ü bir kilometre taşına benzeterek "Endülüs için dökülen gözyaşı hiçbir ülke için dökülmemiştir. Endülüs bilinciyle beraber Avrupa’da bir aydınlanma sürecinin de başlamıştır" dedi.

Endülüs’ü ziyaretleri sırasında çekmiş oldukları resimler üzerinden verdikleri bilgilerin ardından konferans sona erdi. Konferansın sonunda Rektör Güder konuşmacılara günün anısına düzenlenen Plaketleri takdim etti.

Toplantı açılan resim sergisinin gezilmesi ile yazarların ve şairlerin eserlerini okuyucularına imzalamasının ardından sona erdi.

Şair M.Atilla Maraş Hatay Mustafa Kemal Üniversitesindeki toplantının ardından Kırıkhan Naim Atakoç Anadolu Lisesi’nde Cemil Meriç’i anma toplantısına katılarak gençlere Cemil Meriç’i ve eserlerini anlattı. Hatay’dan sonra ‘Kültür Kervanı’ Gaziantep yoluna revan oldu.

 

haberikihaberc haberdort

 

Haber: Ferhat KOÇ

Bu haber toplam 1709 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim