• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

“Kültür Kervanı” Mardin’den Geçti

“Kültür Kervanı” Mardin’den Geçti
Türkiye Yazarlar Birliğinin 35 yılı etkinlikleri kapsamında 6 Mayıs günü Ankara’dan hareket ettirdiği ‘KÜLTÜR KERVANI’ Aksaray, Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği Kültür etkinliklerinden sonra Mardin’e geldi.

Mardin durağı etkinliği Artuklu Üniversitesi Vali Kılıçlar Konferans salonunda gerçekleşti. Toplantının açılışı İçişleri Bakanı Muammer Güler, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve BBP Genel başkanı Mustafa Destici’nin tebrik telgraflarının okunması ile yapıldı.

Mardin milletvekili Abdurrahim Akdağ yapmış olduğu konuşmada; gönül ve kültür kervanlarına en çok ihtiyacımız olduğu bir zamanda şehrimize ‘Kültür Kervanı’nızı getirmiş olduğunuz için TYB Yönetimini kutlarım. Mardin kültürümüzün harmanlandığı ve yoğrulduğu bir şehirdir. Bilgi sahibi olmak çok önemlidir, özellikle vahiy ile yoğrulan bilgiye insanlığın bugün çok ihtiyacı olduğuna işaret eden Akdağ: ‘Sildirilen hafızamızı toparlamaya çalışırken bir takım tezgâhlardan henüz kurtulamadık.  İletişim elemanları aynı dili kullananlar değil aynı duyguyu paylaşanlardır’ dedi.

Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erbol’da konuşmasında: Kültür kervanı güzel duygular, güzel düşünceler güzel hisler taşıyan bir kervan olarak Güzel hizmetlere vesile olmaktadır’ sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.

Şairlerimizden A.Vahab Aktaş ‘Açmış gözlerini dağa’. Vedat Güneş ‘Sobama kar dolduralım’ gazelini. M. Atilla Maraş ‘Geceden’. Mahmut Bıyıklı  ‘ Sizi’, ’İmtihan’ ,’Hız’, ‘Bak’ ve ‘Yaz orucu’. İbrahim Eryiğit ise ‘Sin ve Şin harfleri’ şiirlerini okudular.

Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan konferansın açış konuşmasında Mardin hakkındaki düşüncelerini aktarırken ‘Ankara’dan buraya molalar vererek geliyoruz. Yollarda güzellikler devşirdik, Mardin’den de güzellikler ve latif kokular devşirerek bunları gittiğimiz yerlere götüreceğiz. Bu şehirde tarih bize çok şeyler anlatıyor.’ dedi.

Dr. Mehmet Sılay ‘ Şarkın en sevgili sultanı: SELAHATTİN’ sohbetinde, Selahattin Eyyübi’yi ‘Sarayı olmayan Sultan’ olarak değerlendirirken bu Sultanın bir akademisyen, Hadis Âlimi olduğuna vurgu yaptı. Hayatı Allah yolunda, hayatını Allah’ın kullarına hizmet yarışına adayanların şüphesiz öldükten sonra milletin gönlün de yaşadığına dikkat çekti.

Dr. Mehmet Sılay, Şarkın Sulatanını: Herkesin atası, Dünya İslam Birliğinin önderlerinden olan Selahattin kendisini dosta düşmana kanıtlamış bir dünya lideri, adil bir halk önderi, insaf ehli, merhametli, üstün ahlak sahibi, cesur, cömert ve kahraman, ilim adamı, Dünya İslâm Birliği ideali ve inançları uğrunda savaşan, aydın ve ileri görüşlü devlet adamı vasıflarıyla donanmış bir  şahsiyet olarak değerlendirdi.

Toplantının sonunda yazar okur buluşması gerçekleştirdi. Akşam yine aynı salonda TRT İstanbul Radyosu Tasavvuf Musikisi Topluluğu bir konser verdi.

 

mardinkervan2  mardinkervan3mardinkervan4mardinkervan5

Haber: Ferhat Koç

Fotoğraf: Ahmet Dur

Bu haber toplam 2032 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim