• İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Kültür Kervanı Selanik, Manastır, Ohri ve Struga’da

Kültür Kervanı Selanik, Manastır, Ohri ve Struga’da
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen “Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı”nın dördüncü günü Selanik, Manastır, Ohri ve Struga’da 3 Mayıs 2018 tarihinde ziyaretler ve şehir gezisi ile tamamlandı.

Kervan yolcuları sabah Selanik’te Kızıl Kule’de toplu fotoğraf çekiminden sonra tadilatı 8 yıl süren ve halen tamamlanamayan Hamza Bey Camii’nin önünden geçerek Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etti.

Daha sonra Makedonya’ya geçiş yapıldı. Manastır yolu üzerinde Florinalı Nazım Bey’in doğduğu yerden geçilerek, Manastır şehrine ulaşıldı. İlk olarak Kadı İshak Çelebi Camii’nde öğle namazı eda edildi. Ardından merkezde bulunan II. Abdülhamit döneminde yapılmış saat kulesi ile Manastır askeri idadisi gezildi.

Kervan Ohri’ye doğru yola çıktı. Yol üzerinde Resneli Niyazi Bey’in yaptırdığı okula uğrandı. Ohri’de Sinan Çelebi Camii’nin yıkılarak yerine Kilise yapıldığı bilgisini alarak Struga’ya geçen Kervan, Ohri Gölü kenarında gezi yaptı. Kervan yolcuları gündüz Pir Halveti Tekkesi’ni ziyaret etti. Yatsı namazı vakti de katılımcıların bir kısmı Hayri Hasan Tekkesi’ne giderek namaz sonrası Tekke İmamı ve cemaatle çay içip sohbet etti.

Geceyi Struga’da geçirecek olan Kültür Kervanı beşinci gününde Gostivar Türk Vizyon Üniversitesi ve Üsküp Köprü Derneği’nde Edebiyat Fasılları gerçekleştirip çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

img_7910.jpgimg_8051.jpgimg_8100.jpgimg_8204.jpg
Bu haber toplam 2052 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim