• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

“Kültür Kervanı”nın 3.Durağı Gaziantep

“Kültür Kervanı”nın 3.Durağı Gaziantep
Kuruluşunun 35 yıl münasebetiyle “Ankara’dan Siirt’e Kültür Kervanı” yürüyüşünü başlatan Türkiye Yazarlar Birliği faaliyetin 3.

İsmi memleketi ile bütünleşen bir şahsiyet olarak tanıttığı Kaşgarlı Mahmud’un  Divan-ı Lügati’t Türkü Bağdat’ta Araplara Türkçe  öğretmek için 1072 yılında yazıldığına da işaret etmiştir

Doğan Kaşgar’ı ziyaretinde çekmiş olduğu resimlerle de Türklerin ana yurdu hakkında bilgiler verirken aynı zaman da İslâmî Edebiyatın ilk eserini bizlere kazandıran Kaşgarlı Yusuf Has Hacib’den bade bahsettiği gibi Satuk Buğra Han’ın İslâmla müşerref oluşunu ve yaptığı hizmetleri de resimler üzerinden anlatmıştır.

Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının sonunda Gazi Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Yılmaz plaket takdimi ile sona ermiştir.

Bahar şenliklerinde açılan resim sergisi ve yazarların eserlerini imzalaması ve okurlarla sohbetinin ardından Türkiye yazarlar Birliği Heyeti Gaziantep Üniversitesi Rektörü Makamında ziyaret ederek bir müddet sohbet etmişlerdir.

Bilahare Kültür Kervanının Dördüncü durağı olan Şanlı Urfa’ya hareket edilmiştir.

gazifotoiki gaziantephaber gaziantephaberdrt 

Haber: FERHAT KOÇ

Bu haber toplam 1353 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim