• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Kültürel ve Entelektüel Birikimiyle Örnek Bir Fikir Adamı İsmail Kara

Kültürel ve Entelektüel Birikimiyle Örnek Bir Fikir Adamı İsmail Kara
İsmail Kara, titiz bir araştırmacı, çalışkan bir ilim adamıdır. O, çatık kaşları, ciddi tavırları ve otururken dahi zihinsel olarak çalıştığı anlaşılan bir hal sahibidir.

Nezaket, titizlik, sabır ve çalışkanlığı ile kitaplar arasında geçen bir ömür onun mütekâmil durumunu bir kat daha artırır. Çağdaş İslam ve Türk Düşüncesi, Türkiye’de din-siyaset ilişkileri üzerine söz söylemek, kıyısından köşesinden bazı yargıları dile getirmek isteyenlerin mutlaka uğrayacağı kaynakların başında o gelir. Abdulkadir Macit yazdı.

İsmail Kara, titiz bir araştırmacı, çalışkan bir ilim adamıdır. O, çatık kaşları, ciddi tavırları ve otururken dahi zihinsel olarak çalıştığı anlaşılan bir hal sahibidir. Onun bu hali, âlim bir baba, ilim yolcusu olan bir ağabeyin rehberliğinde başlayan ilmi inkişafı, Dergâh/Hareket’teki ilim ve fikir camiasından aldığı ilmî ahlak ve görgü ile kemâle eriştiren bir şahsiyet görünümü arzeder.
 
Bu etkenlere ilave olarak kendisinde var olan nezaket, titizlik, sabır ve çalışkanlığı ile kitaplar arasında geçen bir ömür onun mütekâmil durumunu bir kat daha artırır. Bundan dolayı -bugün ve gelecekte- Çağdaş İslam ve Türk Düşüncesi, Türkiye’de din-siyaset ilişkileri üzerine söz söylemek, kıyısından köşesinden bazı yargıları dile getirmek isteyenlerin mutlaka uğrayacağı kaynakların başında o gelir.
 
İsmail Kara’nın hocaları
 
İsmail Kara, başta babası -muallim-i evvel- Kutuz Hoca ve daha sonra -muallim-i sânî- abisi Mustafa Kara’nın ilmi birikimlerinden, ahlâklı, mütekâmil şahsiyetlerinden ve ilim uğruna verdikleri gayretlerden ziyadesiyle istifade eder.
 
Sonraları ortaokul yıllarından itibaren gerek Hareket Yayınları gerekse de İmam Hatip camiasıyla olan münasebeti, ilim, fikir, kültür ve sanat camiasının döneminin zirve isimleri ile yoğun bir mesai geçirmesine imkân verir. Yetişmesinde bu birliktelikler çok ciddi önem taşımaktadır. Bu isimler arasında Nurettin Topçu, Muhammed Hamidullah, Osman Turan, Ali Nihat Tarlan, Cemil Meriç, Tahsin Banguoğlu, Orhan Şaik Gökyay, Mehmet Kaplan v.s. bulunmaktadır.
Bu haber toplam 998 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim