• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Kurmaca Dünyada Hazreti Peygamber (sav)'in Yeri

Kurmaca Dünyada Hazreti Peygamber (sav)'in Yeri

'Sireti Surette Görmek' adlı çalıştayın ilk ayağında Hz. Peygamber’i (sav) kurmaca dünyada, özellikle roman ile anlatmanın mümkün olup olamayacağı tartışıldı. Fatih Andı, Ahmet Murat, Necip Tosun, Zeynep Şerefoğlu Danış gibi isimler tartışmaya fikirleriyle katkıda bulundular. Hatice Erken etkinlikten notlarını aktarıyor.

29 Kasım’da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde, Meridyen Derneği’nin Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile ortaklaşa düzenlediği “Sireti Surette Görmek” adlı çalıştayın ilk ayağı gerçekleştirildi. Dört oturumluk programda Hz. Peygamber’i (sav) kurmaca dünyada, özellikle roman ile anlatmanın mümkün olup olamayacağı tartışıldı. Sabah 9.30’dan yatsı namazına kadar süren programda, birçok ismi dinledik. Uzun ve dinleyenler olarak oldukça yorulduğumuz programda, dikkatimi çeken noktalara değinmek istedim.

Kurmaca dünyaya hapsetmek

Yapılan giriş konuşmalarının ardından program esas olarak Prof. Dr. Fatih Andı’nın toparlayıcı ve program amacını ihtiva eden konuşmasıyla başladı. Andı konuşmasında temel olarak roman türünün, etimolojik sebeplerinin yanı sıra yapısal olarak da Hz. Peygamber’i anlatmaya müsait olmamasına vurgu yaptı. Görselleştirme, trajedi, çatışma ve mahremiyet ifşaları temelli “kurmaca” bir dünyaya “O”nu hapis edemeyeceğimizi ve bunlardan kaçınarak yazdığımız romanımsı eserlerin vasat olacağını, vasat bir eserle Peygamberimizi anlatmanın ne kadar kıymetli olup olmayacağını düşünmemiz gerektiğini sorguladı.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/etkinlik/27474/kurmaca-dunyada-hazreti-peygamber-savin-yeri

Bu haber toplam 693 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim