Kurtuluş Tayiz: ABD’nin 'insan hakları' karnesi

Kurtuluş Tayiz: ABD’nin 'insan hakları' karnesi
ABD öncülüğündeki Batılı koalisyon güçlerinin Suriye’deki saldırılarında 2014’ten bugüne 861’i çocuk, 617’si kadın olmak üzere toplam 2 bin 832 sivili öldürdüğü açıklandı.
Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR)’nın açıkladığı rakamlara göre, PKK/YPG’ye destek veren koalisyon güçleri en çok sivili Rakka’da katletti. Halep, Deyrizor, Haseke, Humus, Dera, İdlip Batılı koalisyon devletlerinin havadan ve karadan saldırılarla katliam yaptığı merkezlerin başında geliyor.
 
Bu rakamlar bile ABD’nin Suriye’de bulunma sebebinin “insan hakları”, “demokrasi”, “özgürlükler” veya terör tehdidi (DEAŞ) olmadığını yeterince iyi anlatıyor. Koalisyon güçlerinin Suriye’de bulunma sebebini insani gerekçelerle izah etmesi çok zor.
 
Fakat fark edileceği gibi Batı sistemi, en büyük katliam seferlerini, işgal hareketlerini “insani gerekçeler” üzerine inşa ediyor. İşgal ve istila için yola çıkmadan önce geçeceği yolları “insani gerekçeler” ile döşüyorlar.
 
Her ülkede bu masalı aynı kelimelerle anlatan Batıcı entelektüel-yazar sınıfı ve medyaları bulunuyor. 11 Eylül’den sonra icat ettikleri “İslami terör” kavramıyla Afganistan ve Irak işgallerini gerçekleştirdiler; “Arap Baharı” rüzgarıyla bütün İslam coğrafyasına müdahale ettiler; Suriye işgalini ise bugün “DEAŞ tehdidi” ile izah ediyorlar. Bu işgal girişimlerinde Batı’ya eşlik eden hep yerli bir entelektüel sınıf bulunuyor.
 
Tabii bu tablo, Batı’nın işgale girişmeden önce müdahale edeceği coğrafyayı önceden siyasi ve ideolojik olarak kuşattığını, özellikle medya üzerinden etki altına aldığını açık bir şekilde gösteriyor. Gerçekleştirdikleri sivil katliamları başka türlü görünmez kılmaları mümkün değil zira.
Bu haber toplam 378 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim