• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Kurtuluş Tayiz: AYM'nin kararı, kamu vicdanını yaraladı

Kurtuluş Tayiz: AYM'nin kararı, kamu vicdanını yaraladı

Anayasa Mahkemesi için önemli bir şanstı; düşünce özgürlüğüyle terör propagandasının ayrı şeyler olduğunu, arada “ölüm” ile “yaşam” gibi devasa bir fark bulunduğunu anlatabilir; dahası, akademilerde okutulacak muhteşem bir karara imza atarak, bu ülkenin siyasi ve toplumsal hayatına önemli katkılarda bulunabilirdi.

Zira bugün Türkiye’nin en önemli sorunu düşünce özgürlüğü ile terör propagandası arasındaki çizginin belli olmayacak düzeyde silinmiş olmasıdır.

Peki Anayasa Mahkemesi ne yaptı? 793 şehit verdiğimiz PKK’nın kanlı çukur terörüne destek çıkan, “devleti katil, PKK’yı özgürlük hareketi” ilan eden “barış akademisyenleri”ne “terör propagandası” üzerinden verilen cezayı bozarak hak ihlali kararı verdi. Bu kararla AYM, terör örgütünün şehirleri kana boğan eylemlerine, kalkışma ve silahlı isyan hareketine destek olmayı bir “hak” olarak normalleştirmiş oldu.

Oysa PKK’nın 7 Haziran seçimlerinin ardından başlattığı “çukur terörü”, yakın tarihimizin en kanlı dönemlerinden biri oldu. Terörü kırsaldan şehirlere yayan PKK, mahallelere çukurlar kazanarak “öz yönetim”, “özerk devlet” ilan etti. DAEŞ terör örgütünün Irak ve Suriye’de sivillerin arkasına saklanıp canlı kalkan yaptığı modelin aynısını PKK Güneydoğu’da gerçekleştirdi. Güvenlik güçleri, sivillere zarar vermemek adına, uzun süreye yayılan operasyonlar yüzünden büyük kayıplar verdi. 9-10 ay gibi bir sürede güvenlik güçleri 793 şehit verdi.

Bu tablo karşısında “Barış akademisyeni” adı verilen gruptakiler ne yapmışlardı? Terör örgütü PKK’yı bırakalım kınamayı, “çukur” eylemlerine arka çıkarak devleti bölgede “Kürt halkını katletmekle, soykırımdan geçirmekle” suçlamış; yalan yanlış, çarpıtılmış -üstelik Kandil’in çağrısı üzerine kaleme alınan- bir bildiriyle kamuoyunun karşısına çıkarak açık bir şekilde terör destekçiliği yapmışlardır.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/kurtulus-tayiz/aymnin-karari-kamu-vicdanini-yaraladi/haber-993125

Bu haber toplam 279 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim