• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Kurtuluş Tayiz: Deprem fırsatçıları

Kurtuluş Tayiz: Deprem fırsatçıları
Elazığ depremiyle Türkiye bir kez daha sarsıldı. Bütün ülke neredeyse tek bir yürekmişçesine Elazığ’daki kurtarma çalışmalarını izledik.

Hayatını kaybeden her can için milyonlarca insan birlikte gözyaşı döktü. Enkaz altından çıkarılan, kurtarılan her can için de yine birlikte sevinç duyuldu, mutluluk gözyaşları akıtıldı.

Elazığ depremi, devlet ve millet kaynaşmasının ileri düzeyde gerçekleştiğini gösterdi. Devlet, tüm kurumlarıyla zaman yitirmeden milletin yanındaydı. Daha önce alınan tedbirler, yıkımın büyüklüğünü engellerken; devletin çabuk organize olması ve profesyonel kurtarma ekiplerinin varlığı kayıpların artmasının önüne geçti.

Türkiye, bu deprem sınavından başarıyla geçti ve gelecek için de umut verdi. Özellikle de deprem gibi olağanüstü durumları fırsat bilerek milleti bölmeye, fitne çıkarmaya çalışan çevreler avuçlarını yaladı. Devleti milletle karşı karşıya getirme, millet arasında ayrım yaratma, bölünme ve kaos çıkarma girişimleri karşılık bulmadığı gibi; Türkiye’nin nasıl sarsılmaz bir millet bütünlüğüne sahip olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

“Elazığ Kürt mü?” provokasyonu

Depremin ardından, PKK ve HDP’li çevrelerden millet arasında etnik nefret uyandırmayı amaçlayan bir algı operasyonu yapıldı. Sözde google’da “Elazığ Kürt mü” yönünde yoğun arama yapıldığı iddiası ortaya atıldı. HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, bu iddia üzerinden kendince Kürtleri Türklere karşı kışkırtmaya çalıştı.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/kurtulus-tayiz/deprem-firsatcilari/haber-1040279

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim