• İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Kurtuluş Tayiz: En az 'Fırat Kalkanı' kadar önemli bir harekat

Kurtuluş Tayiz: En az 'Fırat Kalkanı' kadar önemli bir harekat
Türkiye’nin ABD karşısında bir oyun planının olmadığını sananların Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan “Pençe” operasyonunu iyi tahlil etmesi gerekiyor.

İstanbul’daki seçim tartışmasının gölgesinde kalsa da terör örgütü PKK’ya karşı başlatılan bu askeri operasyon, en az “Fırat Kalkanı” ve “Zeytindalı harekatı” kadar önemli bir askeri, siyasi, diplomatik hamledir.

“Pençe” harekatı, Suriye’nin kuzeyinde başlatılan güvenli bölgeler oluşturma planının Irak’ın kuzeyine de taşındığını gösteriyor. Türkiye, bu harekatla, sınırlarına yerleşmiş terör unsurlarını temizlemeye kararlı olduğunu gösterirken; aynı zamanda, Türkiye’nin jeo politiği açısından stratejik önem arz eden bu bölgeleri fiili olarak kontrol altında tutacağının da mesajını dünyaya vermiş oluyor.

Yazının başında belirttiğim gibi; “Pençe” operasyonu, Ortadoğu’ya çöreklenen, Türkiye’yi kuşatma altına almaya çalışan ABD başta olmak üzere Batılı koalisyon güçlerine Ankara’nın elinin armut toplamadığını, kendi oyun planını kuracak güçte olduğunu ve böylesi stratejik harekatlarla devlet olarak tedbirlerini aldığını gösteriyor ve dünyaya ilan ediyor.

Türkiye güvenliğini sadece kendi sınır iç boylarında değil, sınırlarının dışında -Suriye ve Irak’ın içlerinde- kurmaya kararlıdır. TSK’nın Fırat Kalkanı bölgesi, Afrin ve İdlip’teki askeri varlığı bunu ifade ediyor.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/kurtulus-tayiz/en-az-firat-kalkani-kadar-onemli-bir-harekat-c2/haber-976822

Bu haber toplam 263 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim