• İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Kurtuluş Tayiz: PYD’yi kurdurtan ABD değil mi?

Kurtuluş Tayiz: PYD’yi kurdurtan ABD değil mi?
Bağımsız bir Kürt devleti, ABD ve İngiltere’nin “İkinci İsrail” projesi. Bu proje gündeme Suriye iç savaşıyla gelmedi;

Arap baharı, bu süreci sadece hızlandırdı. Irak, Suriye, İran ve Türkiye’deki Kürtçü akımlar, başından beri zaten bu güçlerin kontrolündeydi. ABD’nin bugün kalkıp PYD’yi “müttefik”olarak gördüğünü açıklaması şaşırtmadı; çünkü PYD’yi kurdurtan zaten ABD’nin kendisi. PKK liderinin kardeşi Osman Öcalan, PYD’yi 2003 yılında ABD için kurduklarını açıkça itiraf etmedi mi? 
* * *
Devlet kurmak birkaç günde, senede olacak iş değil elbette; adım adım olgunlaştırılan, alt ve üst yapısı hazırlanan ve tamamlanması zaman alan bir süreç. ABD ve Britanya’nın öncülük ettiği “Kürt devleti” devleti projesi de PKK’nın kuruluşundan itibaren yürürlükte. ABD’ye rağmen ne PYD ne de başka bir örgüt devlet kurabilir. Bunca yıllık devlet olan Türkiye, yanı başındaki Suriye’ye istediği özgürlükte müdahale edemezken, PYD nasıl olur da ABD’den bağımsız bir şekilde devlet kurmaya kalkar? 
PKK’yı 1970'lerde devletin kurup yönlendirdiği hep söylenir; fakat burada dile getirilmeyen kısım, bu işi MİT’e kimin, hangi gücün yaptırdığı? O güç, MİT’i de kontrol eden ABD’den başkası değil elbet. 

Devamı: http://www.aksam.com.tr/yazarlar/kurtulus-tayiz/pydyi-kurdurtan-abd-degil-mi/haber-489288

Bu haber toplam 454 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim