• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Kurtuluş Tayiz: Siyasi alan Kandil vesayetine kapanıyor

Kurtuluş Tayiz: Siyasi alan Kandil vesayetine kapanıyor

Siyaseten doğruculuk adına Güneydoğu yıllardır Kandil’in vesayetine terk edilmiş durumda. Bu durum, terör örgütünün bölgedeki ağırlığı sebebiyle kaçınılmaz bir “gerçeklik” olarak kabul görüp sineye çekildi. Siyasi doğruculuk yüzünden Kandil’in aday listelerini belirlemesi normal kabul edildi. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin başındaki isimler “aday listelerini Kandil’in belirlediğini” itiraf etmesine rağmen, mevcut hukuki ve siyasi sistem, buna karşı bir çözüm geliştiremedi.

Oysa siyasi alan terör örgütünün vesayetine kapatılmadığı sürece demokrasiden, hukuktan ve insan haklarından bahsetmek söz konusu bile olamaz. Demokratik alan terör bağlantılı parti ve isimlere tümden kapatılmak zorundadır. Bu yalın gerçeği bırakalım uygulamayı, dile getirmek bile tepkiyle karşılanabiliyor.

Fakat, tepkilere rağmen hukuk sistemimiz ve iktidar, son yıllarda siyasi alanı terörle bağlantılı isimlerden arındıracak sınırlı birtakım adımlar atabildi. Teröre destek veren siyasi parti yöneticilerine karşı etkin soruşturmalar başlatıldı; siyasi iktidar da bazı belediyelere “Kayyum” atayarak teröre alan kapatmaya çalıştı.

Önümüzde de yeni bir yerel seçim var ve kamuoyu, Güneydoğu’daki belediyelerin yine göz göre göre Kandil bağlantılı parti ve adaylara teslim edilip edilmeyeceğini merak ediyor.

Neyse ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konu hakkında yaptığı açıklamalar kamuoyunu rahatlatacak nitelikte. Erdoğan, “Teröre bulaşmış olanlar, olur ya sandıktan çıkacak olurlarsa, öyle bekleyelim, şu olsun bu olsun yok, anında gereğini yapıp kayyum tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz. Kandil’deki terör baronlarına kul köle olanlara fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/kurtulus-tayiz/siyasi-alan-kandil-vesayetine-kapaniyor-c2/haber-781679

Bu haber toplam 427 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim