• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Kurtuluş Tayiz: Suudiler kapana kısıldı

Kurtuluş Tayiz: Suudiler kapana kısıldı
Suudi konsolosluğunun kapısında beliren temizlikçilerin fotoğrafı dün dünya medyasının da gündemindeydi.

Olay yeri inceleme ekibi konsolosluğa gelmeden evvel içeriye temizlik elemanlarını aldılar. Sanki olay yeri inceleme ekipleri, konsolosluğa akşam beş çayına oturmaya gidiyormuş gibi!

Cemal Kaşıkçı cinayetini ellerine yüzlerine bulaştırmaları yetmiyormuş gibi bir de bu trajikomik görüntülerle kendilerini dünyaya iyice rezil kepaze ettiler.

Tabii, bu kabalıklarının sebebi sahip oldukları petrol zenginliği. Dünyayı eninde sonunda paralarıyla susturacaklarını düşünüyorlar. Özgüvenlerini tamamen bu dünyanın ahlaksız düzenine borçlular.

Bu yüzden olsa gerek ABD Başkanı Trump, Kaşıkçı cinayetinde Kral Selman ve Veliaht Prens’in dahlinin olduğuna inanmadığını açıkladı. Trump, cinayetin bir “serseri işi” olabileceğini belirterek Suudi yönetimine açık kapı bıraktı.

Trump bir yandan “Bu cinayet gerçekse Suudi yönetimini cezalandırabiliriz” diyerek sopa gösterirken, diğer yandan da “ama” diyerek aklanmalarının Suudi yönetiminin “cömertliği”ne bağlı olduğunun da mesajını veriyor.

Trump’ın, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu alelacele Riyad’a göndermesinin sebebi ne olabilir? Pompeo, herhalde Suudi konsolosluğunda işlenen bu korkunç cinayeti aydınlatmaya gitmedi Riyad’a, değil mi?

Trump’ın, Suudileri soymaktan başka aklında bir şey olduğunu sanmıyorum. Pompeo, Kral Selman ile sağlam bir anlaşma yapmak için Riyad’a uçtu. ABD, Suudilerden koparacağı haraca bakıyor, bu olayda! Suçüstü yakalanan Suudi yönetimi kesenin ağzını sonuna kadar açmak zorunda, yoksa Trump’ın daha önce ifade ettiği gibi “ABD desteği olmadan Kral’ın o koltukta iki hafta oturması” mümkün değil. Bunu için de “Sağlam bir ödeme yapmak” zorundalar.

Suudi yönetimi bataklığa batmış durumda. İstanbul’a avlanmaya gelirken dünyanın bütün avcılarına av oldular düpedüz. Kibirlerinin, kabalıklarının, hukuk tanımazlıklarının başlarına açtığı bu belayı kolay kolay savuşturmaları da mümkün değil. İstanbul konsolosluğunda gündüz gözüyle cinayet işleyerek, kendilerince Ankara’yı küçümsemeye, aşağılamaya kalktılar. İstedikleri yerde istedikleri operasyonu yapacaklarına inanıyorlardı. Ancak kapana kısıldılar ve şimdi Ankara’nın insafını bekliyorlar.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/kurtulus-tayiz/suudiler-kapana-kisildi/haber-783934?utm=gazeteoku&utm_source=partners&utm_medium=gazeteoku.com&utm_campaign=feed

Bu haber toplam 444 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim