• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Kurtuluş Tayiz'den: Palavranın bu kadarını Hürriyet bile kaldıramaz

Kurtuluş Tayiz'den: Palavranın bu kadarını Hürriyet bile kaldıramaz
Ahmet Hakan'a yönelik yumruklu saldırının, kamuoyunu seçimler öncesi AK Parti aleyhinde manipüle etme amacı taşıdığı her geçen gün biraz daha netleşiyor.

Bunu anlamak için Ahmet Hakan'a yönelik saldırının ardından yakalananların ifadelerine bakmak yeterli. Saldırganlardan biri, ifadesinde "Emekli bir polisin 100 bin TL karşılığında kendilerini azmettirdiğini ve işin içinde Emniyet'in, MİT'in ve Reis'in olduğunu söylediğini" belirtiyor. Hürriyet gazetesi, bu ifadeyi Ahmet Hakan'a yönelik saldırıya yükledikleri anlama ters düşeceği gerekçesiyle olmalı ki, birinci sayfada büyütme gereği duymamış. Daha doğrusu, bu bilgiyi koskocaman manşet haberin içinde verme yerine, "fotoğraf altı" yaparak gizlemişler. Belli ki, bu ifadenin ilk günden beri takındıkları ciddiyete ters düştüğünü düşünüyorlar. Ne olursa olsun Hürriyet bile, bu kadar kasıtlı palavrayı -İktidar A.Hakan'dan rahatsız, bize 'indirin' dediler, MİT ve Emniyet işin içinde, Reis istiyor- kaldıramıyor demek ki. O halde Aydın Doğan'a sormak gerekiyor; hâlâ nedir bu, saldırıyı AK Parti'ye yıkma gayreti? Bu mağduriyet pozları?

Tabii, böyle diye Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı küçümsemek gerekmiyor. Pek çok ünlü yazarı faili meçhule kurban vermiş bir ülkede yaşıyoruz. Hepsi de karanlık siyasi amaçların kurbanı olarak hedef seçildi. Burada önemli olan 'doğruyu', 'gerçeği' görebilmek. Aydın Doğan'ın ilk günden beri bu olayla ilgili tutumu, Ahmet Hakan'ın mağduriyetini kullanarak kendisini aklamak oldu, gerçeği açığa çıkarmak değil. Doğan grubu, iktidarla ihtilafı olabilir ama bu sorununu, Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı, basamak olarak kullanarak kendi lehinde çözmeye çalışamaz. Veya "Fırsat bu fırsat, iktidarı buradan sıkıştıralım" diyerek, saldırıyı daha büyük bir algı operasyonuna dönüştüremez. 

Devamı için: http://www.aksam.com.tr/yazarlar/kurtulus-tayiz/palavranin-bu-kadarini-hurriyet-bile-kaldiramaz/haber-449886

Bu haber toplam 588 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim