• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Kurtuluş Tayiz'den: PKK'nın savaşına tencere tava desteği bile yok

Kurtuluş Tayiz'den: PKK'nın savaşına tencere tava desteği bile yok
Güneydoğu'da yüzleri maskeli, eli silahlı PKK militanlarının sokaklarda dolaşırkenki fotoğrafları gazeteleri boy boy süslüyor.

PKK'nın vermek istediği resim "Kürtlerin devlete karşı ayaklandığı" yönünde; bazı medya kuruluşları bu algıyı güçlendirmek için inanılmaz bir gayret gösteriyor. Peki gerçek durum ne? Kürtler devlete karşı ayaklandı mı? Silahlı 

isyan mı var bölgede?  

PKK'nın stratejisi "silahlı halk ayaklanması" çıkarmak; oysa bu stratejinin iflas ettiğini Kandil bile defalarca dile getirmişti. Buna rağmen kafalarına her estiğinde "Devrimci halk savaşı başlatıyoruz" diyerek insanları ölüme sürüyorlar. Bu kez de aynı taktiği uygulamaya koydular. Hakkari-Yüksekova, Şırnak-Cizre ve İdil, Diyarbakır-Silvan ve Lice gibi yerlerde hendekler kazdırarak, eli silahlı militanlarını mahalle aralarına yerleştirerek Kürtleri bu çatışmaların ortağı olarak göstermeye çalışıyorlar. Fakat sokaklarda eli silahlı dolaşan bu militanların görüntüsü yanıltmasın; bunlar sanıldığı gibi silahlanan halk değil, örgütün silahlandırdığı başıboş gençler. Medyanın tüm tahriklerine rağmen Kürtler, PKK'nın "devrimci halk savaşı"na katılmaya yanaşmadı. PKK, Kürtleri devletle karşı karşıya getirmeyi başaramadı.  

Fakat Doğan Grubu, Cumhuriyet ve Cemaat medyası, abartılı yayınlarıyla PKK'nın eksik kalan "halk savaşı"nı tamamlamaya azami gayret gösteriyor. Gezi'de olduğu gibi "Devlet çocukları katlediyor" yayınları yaparak Kürtleri PKK'nın peşine takmaya, devletle karşı karşıya getirmeye uğraşıyorlar. Aslında "devrimci halk savaşı" çıkarmak isteyen PKK, Doğan Grubu, Cumhuriyet ve Cemaat medyası. Çatışmaları daha fazla derinleştirerek, daha fazla kaos yaratarak ülkeyi içinden çıkılmaz bir hale getirmeye ve tabii ki AK Parti'yi zayıflatmaya, iktidardan etmeye çalışıyorlar.  
Ne var ki PKK'nın "silahlı ayaklanma"ya davet ettiği ama beklediği desteği bulamayınca en azından "tencere tava" desteği vermelerini beklediği Kürtler'den örgüte destek gelmedi. Mesela Diyarbakırlılar, evlerinde otururken bile yapabilecekleri pasif tencere tava çalma eylemine katılmıyor. PKK ve malum medyanın birlikte çıkarmak istediği "devrimci halk savaşı stratejisi" şimdiden çökmüş durumda.  

Devamı için: http://www.aksam.com.tr/yazarlar/kurtulus-tayiz/pkknin-savasina-tencere-tava-destegi-bile-yok/haber-437531

Bu haber toplam 508 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim