• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Kütüphanesi hafızasında bir adam: Necip Fazıl

Kütüphanesi hafızasında bir adam: Necip Fazıl
TYB Gençlik Biriminin 2016-2017 dönemi faaliyetleri Necip Fazıl programı ile tamamlandı. Necmettin Turinay'ın konuşmacı olarak yer aldığı programı Rabia Sena Yıldırım yönetti. Turinay Necip Fazıl için "Kütüphanesi hafızasında bir adam" dedi.

TYB Gençlik Birimi 2016-2017 dönemi faaliyetleri Gençler Üstadları An(l)ıyor: Necip Fazıl programı ile son buldu. 

Konuşmacı Necmettin Turinay, Necip Fazıl'ın hususiyetlerinden yola çıkarak yaptığı konuşmasında pek çok bilinmeyene de değindi. 

Necip Fazıl'ın evinde kütüphanesinin bulunmadığını anlatan Turinay, "Hafızası zamk gibiydi, kütüphanesi hafızasında idi" dedi. Mehmet Akif'in de böyle bir hafızaya sahip olduğunu anlatan Turinay, "Günümüz insanı hafızasız yaşar" dedi. 

Küçük yaşlardan itibaren hiperaktif bir kişiliği ve süratli bir zekası olduğunu anlatan Turinay, 4 yaşında okumayı öğrenerek, bu hareketli yapısının okumaya kanalize edildiğini vurguladı. 

Annesinin 'keşke şair olsaydın' sözünün Necip Fazıl üzerindeki etkisinden söz eden Turinay, Necip Fazıl'ın kendi farklılığının farkında olan bir insan olduğunu da ifade etti. 

dscf6688.jpgdscf6675.jpg

Bu haber toplam 2399 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim