• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Latif Erdoğan: Dürüstlüğün envanteri

Latif Erdoğan: Dürüstlüğün envanteri

Beklenen siyasi atraksiyonlar sökün edip gündemimizi işgale hazırlanıyor. Öfkesi, kırgınlığı, beklentisi aklının çok önünde seyreden namzetler, siyaset bağlamında farkındalık gerçekleştirecek argümanlara müflis yakalanınca kendilerini ifade için dürüstlük kavramının kurtarıcı limanına demir atma peşindeler. Peki, ama dürüstlük nedir? Kime dürüst denir?      

Dürüstlük, insan mahiyetinin kirlenmemiş, saf ve duru halidir. O, iyi niyetin söze, sözün davranışlara, davranışların mizaç ve karaktere delaletini olduğu gibi yansıtan mükemmellik kıvamıdır.

Bu kıvama ulaşılıp ulaşılmadığının ilk göstergesi sorumluluk bilincidir. Güvenilir, itimat edilir, umut bağlanır olmak da sırasıyla öyledir. Dürüstlüğü en güçlü şekilde telkin eden doğruluktur. Onur, dürüstlüğün iffeti, namusudur. Tevazu, onun yükseltici hamlesi; sabır, hayat iksiri; vefa, en mahrem sırrı; sadakat, hak ve hakikatle bütünleşmiş bulunmasının göstergesidir. Sorgulama, dürüstlük için bir fıtrat edebi;  bağlılık, samimiyet ilanıdır. Ve mertlik ile ciddiyet, dürüstlüğün ayırıcı, mümeyyiz iki vasfıdır.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/latif-erdogan/durustlugun-envanteri-29242.html

Bu haber toplam 318 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim