• İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

M. Akif İnan Dualarla ve Şiirlerle Anıldı

M. Akif İnan Dualarla ve Şiirlerle Anıldı
Kudüs Şairi olarak bilinen şair ve yazar Mehmet Akif İnan, vefatının 20. yılında memleketi Şanlıurfa'da anıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi ev sahipliğinde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Memur-Sen Şanlıurfa il Temsilciliği işbirliğiyle vefatının 20. yılında 'Mehmet Akif İnan ve Şiirleri' adlı program düzenlendi.

Sabah saatlerinde Harran Kapı mezarlığındaki kabri basında dualarla anılan Mehmet Akif İnan için akşam düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi temsilcilerinden Faruk Bayuk, Selami Yıldız, Ahmet Kaytan, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi  kurucu başkanı Cuma Ağaç ve yönetim kurulu üyeleri, Memur - Sen Şanlıurfa il Temsilcisi İbrahim Coşkun, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç çok sayıda Sendika ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, şair, yazar ve gazeteci katılım gösterdi.

Şair Nabi Kültür Merkezindeki program Nusret Yılmaz'ın Kur'an tilaveti ile başladı. Açılışta konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya: “Malum olduğu üzere Urfa'mız şairlerin, yazarların, ediplerin münbit olduğu bir şehirdir. Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi genel merkez olarak 40, şube olarak ise yaklaşık 20 yıldır merkezinde ilim, irfan ve edebiyat faaliyetlerinin olduğu bir fikir mahfilidir. Türkiye Yazarlar Birliği olarak şair ve yazarlarımıza sahip çıkmak, onları anmak ve anlamak adına çalışmalar düzenliyoruz. Her Cuma akşamı fikir ve sanat insanlarımızla buluşmaya devam ediyor vefat edenleri ise anma toplantıları ile yad ediyoruz. Bu akşamki program da bu gayenin bir meyvesidir. Şair ve yazar yedi güzel insandan biri olan M. Akif İnan'ı rahmet ve mağfiretle anıyoruz. Değerli misafirler, toplumların kalkınması maddi ve manevi dinamiklerle gerçekleşir. Şair ve yazarlar toplumların manevi kalkınmasını sağlayan, şehirlerin fikri imar ve inşasında rol alan önemli şahsiyetlerdir. Bu nedenle tüm Urfa halkı olarak şair ve yazarlarımıza gereken ihtimam ve önemi göstermemiz gerekir. Kültür ve sanat toplumuzda öne çıktıkça birçok sorunumuz da beraberinde çözüme kavuşacaktır. Programımıza destek ve katkılarından ötürü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ekibine, Memur - Sen Şanlıurfa il Temsilciliğine, okuyacağı şiirlerle değer katan gönül dostlarımıza teşekkür ediyor M. Akif İnan’a tekrar Allahtan rahmet ve mağfiretler diliyor katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra M. Akif İnan'ın sendikal faaliyetlerine değinen Memur - Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ise bir selamlama konuşması yaptı.  Program, Şair Yazar Seyid Ahmet Kaya'nın da konuşmasının ardından merhum Akif İnan'ın şiirlerinin okunması ile devam etti.

Duygusal anların yaşandığı gecede M. Akif İnan'ın şiirlerini aralarında eğitimci, şair ve yazarların olduğu; Adil Saraç, Ali Tutluoğlu, Abdurrahman Kırıkçı, Cuma Ağaç, Eyyüp Azlal, Elif Cansu Karacabey, Ömer Faruk Gözoğlu, Kadir Yeşil, Zübeyir Zorlu, Arif İnan ve Mehmet Sadık Alican yorumladılar.

Gecede katılımcılara M: Akif İnan'ın şiirlerinin yer aldığı kitaplar ve Türkiye Yazarlar Birliği  bülteni hediye edildi.

tyb2-001.jpgtyb4-002.jpgtyb6.jpg

Bu haber toplam 613 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim