• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

M. Necati Özfatura: Türk-Rus gerginliği son bulmalı

M. Necati Özfatura: Türk-Rus gerginliği son bulmalı
Orta Doğu’da fitnenin başı İran’dır. İran Cumhurbaşkanlığı Devrim Muhafızları Komutanı Kasımi 2 defa Moskova’ya gönderilmiştir.

Orta Doğu’da Suriye, Irak, Kuzey Irak, Yemen ve Bahreyn’i karıştıran İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasımi’dir. Rusya Suriye’de rol almazsa Esad rejimi kısa zamanda çöker. Rusya’nın Suriye’de deniz ve hava üsleri vardır. Ama DAEŞ’e saldırıyorum bahanesiyle Türkmenlere saldırmasının bir bahanesi yoktur…
Rusya’nın Suriye’de etkin biçimde rol alması olayında Kılıçdaroğlu ve Demirtaş Rusya’nın yanında yer alırken Bahçeli iktidarı desteklemiştir. Aslında uzmanlara göre Rusya Türkiye’nin müdahale etmesini istemiştir. 3 Ekim 2015’ten bu yana Ruslar senaryoyu hazırlamıştır.
Putin’in Türkiye’ye müdahalesi hukuk dışıdır. Türkiye Putin’e sen muhalefetine zulmediyorsun dese acaba Putin ne der!.. Putin iktidarını güçlendirmek için bu senaryoyu hazırladı ve bu menfi durumu tırmandırdı. Ancak bu olumsuz hava devam ederse Rusya’nın kaybı Türkiye’den fazla olur.
Yahudi lobisi ve İsrail’in vesayeti altında olan Obama sadece olaylara seyircidir. İran İsrail ile gizli anlaşma yapmıştır. Bu anlaşmaya göre İran İsrail’in Filistinlilere yaptığı soykırıma sessiz kalacaktır. İsrail de İran’ın Orta Doğu’daki genişlemesine ses çıkarmayacaktır.
Bu hadisede ABD ve AB’nin de payı vardır. Türkiye’nin “Güvenli Bölge” ve “Yasak hava sahası” isteğine karşı çıktılar. Putin halk nazarında azalan desteğini yeniden elde etmek için senaryoyu hazırladı ve bu iki pilotu harcadı.

Devamı: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/m-necati-ozfatura/589057.aspx

Bu haber toplam 459 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim