• İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

M. Seyfettin Erol: Nazizm’den Neo Con-Evanjelizme ABD’nin Ruh Hali…

M. Seyfettin Erol: Nazizm’den Neo Con-Evanjelizme ABD’nin Ruh Hali…

11 Eylül sonrası yaşanan gelişmeler tüm dünyaya bir kez daha şunu göstermiş durumda: En büyük tehdit Amerika! Diğer emperyalist devletler örneğinde olduğu üzere, 20 ve 21. yüzyıllara damgasını vuran Amerikan emperyalizmi de sadece ve sadece kandan besleniyor. Zannediyorlar ki, imparatorluklar kan ile beslenir. Kendisini dünyanın merkezi olarak kabul eden tüm güç anlayışlarının ortak yanılgısı da zaten buradan kaynaklanıyor. Zira bu güçler oluşturdukları kan gölünde boğuldular. Bunun bugüne kadar bir istisnası yok, olmayacak da…

ABD 11 Eylül’ü başlattığında kendi ülkesinde daha fazla kan görmek istemediğini bir gerekçe olarak sundu ve Afganistan’ı bu “meşruiyet zeminine” dayanarak işgal etti. Bu arada ABD’ye Afganistan işgalinde destek verenler de kendi küçük hesapları uğruna buna göz yumdular ve ABD üzerinden kendi hesaplarını görmeye başladılar. Zannettiler ki ABD’nin akıttığı kan sadece Afganistan ile sınırlı kalacak.

 

Ama yanıldılar! Nitekim tüm dünya (İsrail ve varsa birkaç istisna dışında) ciddi anlamda “Amerikan tehdidi” ile karşı karşıya. Hiç kimse yarınından emin değil. Haksız da sayılmazlar! Çünkü ABD’nin tüm dünyaya karşı takındığı “serseri mayın” pozisyonu burada haklı endişelere, hatta korkuya yol açmış durumda.

Dolayısıyla “Amerikan İmparatorluğu”nun ve o gücü temsil eden liderlerinin ruh hallerini anlamak düne göre daha büyük bir önem kazanmış durumda. Özellikle de Donald Trump’ın; zira ABD’deki Neo-Con Evanjelikderin devlet yapılanması Başkan Trump üzerinden bu irrasyonel aktör görüntüsünü kullanmak suretiyle tüm dünyayı kendileriyle kayıtsız-şartsız tek taraflı bir işbirliğine çağırıyor, ikna edemediklerine ise “ucu açık tehditler” savuruyor. Çünkü başka çareleri yok!

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/1666804/prof-dr-m-seyfettin-erol/nazizmden-neo-con-evanjelizme-abdnin-ruh-hali

Bu haber toplam 445 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim