• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

M. Seyfettin Erol'dan: Mesaj Alındı: Türkiye Savaşta!

M. Seyfettin Erol'dan: Mesaj Alındı: Türkiye Savaşta!
ANKARA’DAKİ terör saldırısı, Türkiye ve bölge açısından yeni bir döneme işaret ediyor. Başkentin hedef seçilmesi, açıkça bir meydan okuma ile eşdeğer.

Türkiye’ye bölgesel yeniden dizaynda çizilen kırmızıçizgileri çiğnememesi için gözdağı veriliyor. Bu çizgiler aşıldığı takdirde, herhangi bir dış düşman ile çatışmaya girmeden, iç tehditler-terör üzerinden neler yapılabileceği mesajı verildi.

Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırı, Türkiye’ye yönelik dolaylı bir savaş ilanıdır ve bu savaş şu an için “buçuklar” üzerinden yürütülmektedir.  Hedef, öncelikle ülkede siyasi bir krize yol açmak suretiyle, hassas-kırılgan tüm fay hatlarını harekete geçirmek ve meydana gelecek deprem ile Ankara’nın direncini kırmaktır. Diyarbakır sonrası Ankara’nın hedef seçilmiş olması işte bu açıdan bir tesadüf değildir ve fazlasıyla manidardır!

***

Dolayısıyla, bir önceki yazımızda da altını çizdiğimiz üzere Türkiye artık “bir buçuk savaş stratejisi”nden yedi düvel ve onların uzantıları konumunda olan terör örgütleri ile “yedi buçuk savaş” durumuna geçmiştir. Rusya’nın alana girmesi ve Türkiye ile yaşanılan gerginliğin derinleşme eğilimi gösterdiği ve NATO’nun verdiği mesaj sonrası bu saldırının gerçekleşmiş olması oldukça dikkat çekicidir. PKK ile birlikte IŞİD (DEAŞ) isminin de yüksek sesle dillendirilmesi dikkatlerden kaçmamalıdır. Türkiye iki yarım tehdit ile bir anda bir savaşın içine sürüklenmeye çalışılmaktadır. Etnik ve mezhepsel vurgular bu açıdan önemlidir. IŞİD ile bu mezhepsel hassasiyet daha da çeşitlendirilmek istenilmektedir. Bundan sonraki önleyici stratejinin ve alınacak tedbirlerin bu gerçeklik üzerine inşa edilmesinde fayda mülahaza edilmektedir.

Devamı için: http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Mesaj_Alindi_Turkiye_Savasta/26629#.VhthYfntmko

Bu haber toplam 474 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim