• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

M. Seyfettin Erol'dan: 'Sözde Soykırım'ın Yeni Hedefi: 2023

M. Seyfettin Erol'dan: 'Sözde Soykırım'ın Yeni Hedefi: 2023
Papa ve Avrupa Parlamentosu ile zirve yapan açıklamalar ve bir takım tepkiler günler öncesinden başlasa da, sonuçta yüzüncü 24 Nisan’a sayılı saatler kaldı.

Bir takım değerlendirmelere göre, Ermeniler açısından “dağ fare doğurdu”, “ucuz yırttık” ya da “iyi savunma yaptık, onlar daha fazla bir şey yapamadı, sonuçta içine düştükleri durumdan Kim Kardashian ve kız kardeşleri gibi hatunlarla magazin sayfaları üzerinden kurtarmaya çalıştılar.”

Aslına bakarsanız bunların hepsinde bir doğruluk payı var. Ermeniler, daha doğrusu ağırlıklı olarak Ermeni diasporasının yürüttüğü onca hazırlık faaliyetlerine rağmen sözde soykırım noktasında çok daha fazla bir şey yapabilmeleri zaten mümkün değildi.

Çünkü yargısız infaz girişimi tarihi ve hukuki temellerden yoksun olduğu için daha fazla ileri gidemediler. Parlamentolarca alınan kararlar ise tamamen siyasi ve parlamentolar mahkeme değil. Dolayısıyla da bağlayıcı bir yönü yok.

ABD “soykırım” diyemez!

Nitekim 2008’deki başkanlık kampanyası sırasında “Başkan olarak soykırımı tanıyacağım” diyen ve bu şekilde Ermeni lobisinden-diasporasından destek alma yoluna giden ABD Başkanı Obama da bundan dolayı soykırım “diyemiyor”. Bakınız, “demiyor” diye yazmıyorum, “diyemiyor” diye vurguyu bu kelimeye yapıyorum. Bunun bir kaç nedeni var.

Her şeyden önce ABD’nin kendisi de gerçeği biliyor ve bu iddiaları destekleyecek bilgi ve belgeye sahip değiller. İkincisi, eğer 1948 öncesini sorgulamaya başlarlarsa bunun 20. yüzyılın başı ile sınırlı kalmayacağının farkındalar. Bir diğer ifadeyle, uzun vadede de olsa ucunun başta kendileri olmak üzere, Batı’ya dokunacağı pandoranın kutusunu açacaklar. Bunu istemezler.

Üçüncüsü, attıkları taş, ürküttükleri kurbağalara değmeyecek. Bir tarafta Ermenistan gibi Rusya’nın uydusu bir devlet, diğer tarafta ise Türkiye gibi bir oyuncu. Dördüncüsü ise, ABD sonuçta bir devlet geleneğine sahip ve başkan da olsa, kişilere göre politika geliştirmez. Koltuğa oturan kendi kafasına göre değil, sistemin çıkarlarına göre hareket eder.

Çünkü hedefi bunu “başkalarına” söyletmek!

Daha da önemlisi, zaten ABD bunu yapmayacağını yıllar öncesinden açıkladı ve meseleyi kamuoyları üzerinden halletmeye yönelik yeni bir stratejiyle kurcalamaya-sonuç almaya çalışacaklarını, zira mevcut yöntemin “içerideki dostları” ile de aralarının bozulmasına yol açtığını söylediler.

Devamı için: http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Sozde_Soykirimin_Yeni_Hedefi_2023/24428#.VTifSiHtmko

Bu haber toplam 376 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim