• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

M. Seyfettin Erol'dan: Türkiyeye 5K Operasyonu!

M. Seyfettin Erol'dan: Türkiyeye 5K Operasyonu!
Türkiye gelecek 100 yılını şekillendirecek büyük bir operasyon ile karşı karşıya. Bunun ne kadar farkında olduğu ise, en azından siyasetçiler ve burjuvazi boyutuyla fazlasıyla tartışmalı.

Buna, adına “aydın” diyemeyeceğimiz “entelektüel” kesimin büyük bir kısmı da dâhil.

Eğer böyle olmamış olsa, başta şu anki siyaset anlayışı-irade ve siyasal kurumlar olmak üzere, ülkenin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili birçok sorumlu yerde temel-belirleyici kriterler ve sürece yaklaşım çok daha farklı olurdu.

Zaman içerisinde büyük bir erozyona uğrayan-uğratılan “milli şuur(suzluk)” boyutunda gelinen nokta ne yazık ki bu. Bundan dolayı, ülkenin kendi içerisindeki bir takım hesaplaşmaları ve kayıkçı kavgasını bırakıp, acilen gerçek gündeme dönmeleri, milli bir mutabakat oluşturmaları şart.

Aksi takdirde, kavgasını yaptıkları zemini kaybetmek üzereler!

Bunun için de şöyle bir etraflarına bakmaları gerekiyor. Baktıklarında, Türkiye’nin 1960’larda önüne koyduğu 3K hedefinin yanı sıra, buna ilave 2K’ya daha operasyon çekildiğini göreceklerdir.

***

“Katmerli Kuşatılmışlık” başlıklı yazımızda da altını çizdiğimiz üzere, Türkiye tarihinin en büyük ve en tehlikeli kuşatması ile karşı karşıya. Ve bu kuşatılmışlık sadece güney sınırında olası bir Kürt ve Vahabi-Selefi Arap Devleti ile de sınırlı değil.

Mevcut şartlar altında güneyde bir tane bile gerçek anlamda dost bir devletin olmadığı göz önünde bulundurulursa, ne demek istediğimiz çok daha net anlaşılacaktır. Buna, Körfez Ülkeleri’nin bir kısmı da dâhil.

Türkiye, Mısır’da gerçekleştirilen askeri darbe ile birlikte 5K’dan biri olan (ve Soğuk Savaş sonrası 3K’ya ilave edilen) Körfez’i de kaybetme riski ile karşı karşıya, her ne kadar Katar’da askeri bir üs kurmuş olsa da. Bunun için Suudi Arabistan-”Kürdistan” ağırlıklı haberlere bakmakta fayda var.

***

Bu arada, söz konusu oyuna Güney Kıbrıs Rum kesiminin de “oyuncu” olarak dâhil edildiğini unutmayalım. Rum kesimi her ne kadar küçük bir alanı kapsasa da, etkisiz eleman olmadığı her geçen gün daha da anlaşılıyor. Şu an burası, Doğu Akdeniz merkezli oyunun kilit noktasına dönüşmüş vaziyette.

Yedi kocalı Hürmüz gibi. Ne ararsanız var!

Bir taraftan İngiltere’nin kontrolündeki AB üyesi, diğer tarafta Rusya’nın tarihsel müttefiki gibi. Kara paradan askeri üsse kadar her şeye “evet” diyen ve buna yataklık yapan bir ülke görüntüsünde. Buna bir de İsrail boyutunu eklemekte fayda var.

KKTC boyutunda çekilen kılcal damarlar operasyonu ise, güneydeki bu tehdidi daha önemli kılıyor. Ankara, Doğu Akdeniz’deki gaza ve oradan gelecek dolarlara odaklandırılırken, bölgedeki asli zemini kaybetmek üzere. Bu asli zemin, yazının başlığını oluşturan 5K’dan bir diğerini oluşturan Kıbrıs Adası.

Kıbrıs’ın kaybı, bırakın Doğu Akdeniz’de bir güç olma hedefini, Türkiye’nin güneyinde büyük bir güvenlik zafiyeti oluşturma boyutuyla ciddi bir milli güvenlik sorunu. Bunun için Girit’in kaybının Osmanlı’ya nelere mal olduğunu hatırlamakta fayda var.

Devamı için: http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Turkiyeye_5K_Operasyonu/25326#.VZD1_Pntmko

Bu haber toplam 408 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim