• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Mahir Adıbeş'e “2016 Yılı Hizmet Ödülü”

Mahir Adıbeş'e “2016 Yılı Hizmet Ödülü”
İzmir Şubesi Başkanı Mahir Adıbeş’e TVHB Konseyi Tarafından “2016 Yılı Hizmet Ödülü” verildi

TYB İzmir Şube Başkanı Mahir Adıbeş’e Türk Veteriner Hekimler Birliği Konseyi tarafından “2016 Yılı Hizmet Ödülü” verildi. Uzman Veteriner Hekim olan Mahir Adıbeş hikâye dalında milletler arası ve ülkemizde birçok ödüle layık görülmüştür. Hikâyeleriyle tanılan Adıbeş Roman dalında da ödüle layık görülen eserlere de sahip. “VELİAHT” romanında “Sa’ad” adlı yarış atının hayatını anlatarak Tanpınar Roman Yarışmasında ödüle layık görüldü. Son hikâye kitabi “DUVAR” da ise bir ülkenin nasıl yönetilemeyeceğini anlattı (Nisan 2016 da çıktı). Adıbeş’in birçok edebiyat, kültür, sanat dergisinde yazıları yayınlanmaktadır.

TVHB Konseyi yöneticileri Mahir Adıbeş’in karate hocası olduğunu ve hâlâ GHSİ Müdürlüğünde fahri olarak aktif hocalık yaptığını da göz ardı etmemişler.

Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla 30 Nisan 2016 tarihinde Ankara Etap otelde yapılan törende Mahir Adıbeş’e plaketi Konsey Eski Başkanı Ali Eroğlu tarafından verildi.

Törende Mahir Adıbeş, yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi.

TÜRK VETERİNER HEKİMLERİNE

Veteriner hekimliği mesleğinin değerli mensupları Dünya Veteriner Hekimleri Gününüzü tebrik ediyorum.

Kadirşinas meslektaşlarım, her şey için teşekkür ederim. Ayrıca TVHB Konsey Başkanı sayın Talat Gözet ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederim.

Hatırlanmak, kabul görmek, iltifata mazhar olmak elbette güzel bir hal… Yalnız önce Türk Şiirinin, Türk düşüncesinin en büyüyü, meslektaşımız, Milli Şairimiz Mehmet Akif üstadı yâd etmeden geçemeyeceğim. Belki önümüzdeki yıllarda böyle güzel bir etkinlik Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından gelenekselleştirilerek Mehmet Akif adına düzenlenir diye düşünüyorum.

Meslektaşlarımız olan, edebiyatta şiir ve yazılarıyla, çevirileriyle iz bırakan Selahattin Batu hocayı ayrıca Roman dalında dünyaya ismini duyuran Cengiz Aytmatov’u anmadan geçmek olmaz. Tabi ki kültür, sanat, edebiyat dalında eser veren veteriner hekimler bu kadar değil. Allah sayılarını daha çok artırsın.

Milletlerin fikirleri, hayalleri, Türklerin Kızılelmaları vardır. Milletlerin fikir hayatları sonradan projeye dönüşür, yol gösterici olur. Bir meslektaşımız var ki içimizde köz oldu! Sırrını bir türlü öğrenemedik. Bu veteriner hekim ne çok önemliymiş ki dünyanın en güçlü örgütleri peşine düşmüştü. Türk Fikir Hayatının gelişmesinde önemli yeri olan veteriner hekim Muhsin Yazıcıoğlu’nu da unutmayacağız.

Değerli meslektaşlarım,

Aldığımız eğitim dolayısıyla, eğer aranızda edebi yazı yazanlar varsa bilirler, ruh ve düşünce tahlillerini farklı yaptığımızdan olaylara farklı boyuttan bakabiliyoruz. Bu birçok meslekte böyledir.

Suskun bakışlarla insanlığın halinden anlayabilen tek meslek veteriner hekimlik olsa gerek.

Kim anlar, sizin kadar sessiz bakışların mutluluğunu, hüznünü, ıstırabını? Ücra köylerde yaşayan o insanları kaç meslek mensubu sizin kadar ziyaret etti, halini hatırını sordu? Kim bilir siz olmasaydınız onların hali ne olurdu?

Gaz lambasının ışığında doğum için saatlerce uğraşıp “of” demeyen bir mesleğin mensuplarıyız. Bizim halimizi fildişi kuledekiler ne bilsin.

Biz sadece hayvan sağlığı ile ilgilenmiyoruz…

Siz olmasanız bu ülkede insan sağlığı tehdit altına girer. Hatta siz olmadan olmaz, diyebilirim. Kaç zoonoz hastalık siperde bekliyor, o sokaktaki insan biliyor mu? Piyasada dolaşan verem hastalığının insan tipi mi yoksa sığır tipimi araştırıldı mı? Ya burusella, uyuz, kuduz, v.s. anlatıldı mı?

Değerli meslektaşlarım.

Bu meslekte “biz risk altındayız” diyerek kimseye sesimizi duyuramayız. Ama biz olmasak toplum risk altında, diye anlattığımızda yetkililer kayıtsız kalmayacaktır. Mesleğimizin önderleri, meslek politikamızı çok akıllıca, toplum bilimcilerini yanlarına alarak yapmalı. Toplumun bilinçlendirilmesi ve tanıtım konularında medya kullanılmalı.

Avrupa Birliğinde en önemli mesleklerden biri “veteriner hekimlik” ama Ülkemizde görmezlikten gelindiğini inkâr edemeyiz. Sen kendinin kıymetini bilmez, başkasının insafına bırakırsan kıymetin onun vicdanı kadardır…

Kültürlü meslektaşlarımızı teşvik edin, o alanda uğraşsınlar. Sosyal ve siyasi alanlarda sayılarımızı artıralım. Bir mesleği icra edecek olanlar var bir de onların haklarını savunacak olan meslektaş, dost ya da bürokrat, yöneticiler olacaktır. Bunların hepsi kültürlü, sosyal meslek mensuplarıyla olması mümkün…

Unutmayın sayı her zaman güç değildir. Akıl, azim, cesaret, bilgi, sabır ve samimiyet çok zaman galip gelir. Örnek mi size Alpaslan ve Malazgirt’i hatırlatırım.

c4e2c976-920b-4d75-9900-1eff4db732cb.jpg

Bu haber toplam 2379 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim