• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Mahmut Bıyıklı Çarşamba Kahvesi'nde Gençlere Hitap Etti

Mahmut Bıyıklı Çarşamba Kahvesi'nde Gençlere Hitap Etti
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı TÜGVA’nın Çarşamba Kahvesi programında gençlere seslendi.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı TÜGVA’nın Çarşamba Kahvesi programında gençlere kültürümüze yön veren önemli şahsiyetleri anlattı.

Mücadelenin sadece siyasi kulvarda değil, kültür ve sanat alanında da yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Bıyıklı sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim Mehmet Akif, Fethi Gemuhluoğlu, Necip Fazıl, Nurettin Topçu, Cemil Meriç ve Sezai Karakoç gibi birbirinden parlak yıldızlarımız var. Bu yıldızları çok iyi gözlemlemeli, okumalıyız. Yansıttıkları ışıkla kültür dünyamızı aydınlatmalı ve aynı aşkla kolları sıvamalıyız. Üstat Necip Fazıl’ın surda açtığı mukaddes gedikten içeri girip medeniyet şehrimizi yeniden fethetmeliyiz.”

Söz konusu şahsiyetlerin hayatlarından çeşitli anekdotlar aktararak konuşmasını sürdüren Bıyıklı, gençlerin bu üstatları derinlemesine okuduktan sonra kendilerine yol haritası belirlemekte hiç zorlanmayacaklarını belirtti. Bir genç kazanmanın bir gelecek inşa etmekle eşdeğer olduğunun altını da çizen Bıyıklı, bu bağlamda TÜGVA’nın önemli bir boşluğu doldurabilecek potansiyelde olduğunu ifade etti.

Program, kahve eşliğinde yapılan sohbetin ardından soru-cevap bölümü ve hediye takdimiyle son buldu.

img_20161012_193055.jpg

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim