• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Mahmut Bıyıklı Eyüp Meydanı’nda konuştu: ‘‘BU AZİZ MİLLETİ YENEMEYECEKSİNİZ’’

Mahmut Bıyıklı Eyüp Meydanı’nda konuştu:  ‘‘BU AZİZ MİLLETİ YENEMEYECEKSİNİZ’’
TYB İstanbul Başkanı Mahmut Bıyıklı Eyüp Meydanı’nda konuştu:‘‘BU AZİZ MİLLETİ YENEMEYECEKSİNİZ’’

Eyüp Cami imamlarının Kuran-ı Kerim tilaveti ardından İstiklal Marşı ile başlayan Eyüp Meydan'daki Milli İrade Nöbeti'ne; Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul İl Başkanı Mahmut Bıyıklı, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tiyatrocu Ulvi Alacakaptan Eyüp Sultan'da demokrasi nöbetine katıldı.

Eyüplüler demokrasi nöbetine büyük bir sabır ve istikrar ile devam ediyor. Eyüp Sultan Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetine katılan binlerce vatandaş sabah saatlerine kadar Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte nöbetlerini tutmaya devam ediyor.

Eyüp Sultan Meydanı’ndaki vatan nöbetine katılan Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı Meydanı dolduran kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Bıyıklı konuşmasında şu noktalara değindi:

‘Millet olarak ülkemize karşı girişilen işgal girişimini püskürttük. Fakat Türkiye Türklere bırakılamayacak kadar önemli bir ülkedir diyen batılı kafaların boş durmayacağını iyi biliyoruz. PKK İŞİD VE FETÖ gibi kullanışlı satılmışlar küresel güçlerin gönüllü köleleri farklı dönemlerde milletimize saldırmaktan sakınmadılar. Şehitler verdik Gazilerimiz var. İhanet cephelerinin Hedeflerinde Türkiye var. Köleleştirmek istedikleri bir millet var. Ama bu meydandan onlara sesleniyoruz ki bu milleti asla köleleştiremeyeceksiniz.  Bu aziz milleti yenemeyeceksiniz. Bu devlete asla diz çöktüremeyeceksiniz.

Bu toprakların sahipleri sadece meydanlara koşanlar değil. Eyüp Sultan Hazretlerinin bereketi, Aziz Mahmut Hüdai hazretlerin Yahya Efendi Hazretlerinin himmeti de meydanlardaydı. Bu toprakları bize vatan kılan Horasan Erenleri de yanımızdaydı. Onların himmeti duası milletimizin iman dolu korkusuz yüreği ile bu aziz topraklar kıyamete kadar bu necip millete vatan olarak kalmaya devam edecektir. Ne diyordu şair: Zulmün topu var, güllesi var, kal’ası varsa /Hakk’ında bükülmez kolu, dönmez yüzü vardır/ Göz yumma güneşten, ne kadar nuru kararsa/ Sönmez ebedi her gecenin gündüzü vardır. İstiklalimiz ve istikbalimiz için develetimizin milletimizin Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yanında olmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Cenab-ı Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın. Gazamız mübarek olsun.

Farklı siyasi parti, görüş ve düşüncelerden temsilciler ve 10 bini aşan vatandaşın katıldığı demokrasi nöbeti Eyüp Sultan’da son güne kadar devam edecek.

Bu haber toplam 1027 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim