• İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C

Mahmut Bıyıklı: Sefer Usta

Mahmut Bıyıklı: Sefer Usta
Yaşadığı mahalleyi, iş yaptığı çarşıyı, doğup büyüdüğü şehri güzelleştiren insanlar vardır. Onlar güler yüzleriyle herkese güven verirler.

Yanlarında bulunduğunuzda zihniniz durulur, içiniz aydınlanır. Hasbi yanlarıyla size yardımcı olmak için adeta çırpınırlar. Gıybet bilmez, kıymet bilirler. Sahip oldukları bütün değerleri insanlarla paylaşmak için gayret gösterirler. Sanki dünyaya güzellik yapmak üzere gelmişlerdir. Bu gönlü yüce adamlar, iyilik okulunun yorulmaz öğretmenidirler. İyilik için yaşar, iyilik için ölürler.

İyilik, Allah'ın kullarına verdiği bir büyük nimet. İyilik nedir diye sorulsa, kim bilir ne çok tarif çıkar ortaya. Hem çok kolay hem de zorun zoru bir soru... “İyilik” diyor âlimler, “İyilik, bir varlığa ihtiyaç duyduğu şeyi en ihtiyaç duyduğu anda, en güzel şekilde ulaştırmaktır...” Öyleyse iyilik önce feraset, sonra cesaret, sonra dirayet istiyor demektir.

Bir de iyiliği iyilik yapan öyle mühim bir hassa var ki o olmazsa iyiliğin de tadı tuzu olmuyor. “Velâ temnün testeksirû” buyuruluyor Yüce Kitabımızda. Âlemlere rahmet için gönderilen iyilikler sultanına, Zül Celal-i vel İkram olan Rabbi tarafından şöyle hitap ediliyor: “Ey benim iyilikte, güzellikte, hasılı kullukta benzersiz Habibim! Ne olursun yaptığın iyiliği başa kakma! Yaptığın hiçbir iş için karşılık bekleme. Senin ücretin benim yüce zatıma aittir. Bundan aşağısına sakın talip olma!” Bu emr-i celil; iyilikler şahı, azim ahlak sahibi, kalplerin tabibi Efendimiz tarafından öyle güzel bir kabulle hayata geçiriliyor ki onun mübarek ayağının değdiği yerden som iyilik fışkırıyor. Onun mübarek ellerinin değdiği yerden iyilik fidanları filizleniyor.

Devamı için: https://www.gazetebirlik.com/yazarlar/sefer-usta/

Bu haber toplam 1106 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim