• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Mahmut Bıyıklı’ya Ödül

Mahmut Bıyıklı’ya Ödül
Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Dünya Basın Mensupları Derneği’nin Çırağan Sarayı’nda düzenlediği “Yılın En’leri Ödül Töreni”nde, Yılın En Başarılı STK Başkanı Ödülü Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’ya verildi.

“Basında Kültürün Yansımaları Başarıda Yılın En’leri Ödül Töreni”ne iş, sanat ve siyaset dünyasından birçok önemli isim katıldı. Töreninde açılışında, Motif Motif Kültür isimli tasarım çalışması kısa filmi ve proje tanıtım filmi gösteriminin ardından, İAÜ Moda Tasarım Programı öğrencileri “Genciz, Biriz, Eserimiz, Köklerimiz Karma Koleksiyon Defilesi” gerçekleşti.

‘Kutlu Bir Ödev’

“Yılın En’leri Ödül Töreni”nde, Yılın En Başarılı Kültür STK’sı Başkanı Ödülü’nü alan Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, ödülle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ödül heyetine şükranlarımı sunuyorum. Şehrimiz ve ülkemiz için bir dava bilinciyle kültür sanat alanında çalışmalar yürütüyoruz. Bu noktada en büyük motivasyon kaynağımız gençlerimizin çalışmalarımıza omuz vermesi ve her zaman yanımızda bulunmaları. Gündelik meselelere takılmadan, ana gündemimiz olan büyük Türkiye ideali için bundan sonra da aynı aşkla, aynı heyecanla, aynı coşkuyla çalışmaya devam edeceğiz. Kültürü var olma savaşı olarak görüyoruz. Bu var olma savaşında bütün cepheleri sağlam tutmamız yarınlarımız açısından son derece önemlidir. Usta şair Cahit Zarifoğlu’nun biz işimize bakalım düsturunu düsturumuz edindik. Bu çerçevede sadece işimize bakıyor, çalışmalarımızı istikbalimiz açısından kutlu bir ödev olarak görüyoruz. Biz koşu bittikten sonra da koşan atlar gibi koşmaya devam edeceğiz. Yanımızda olan, derdimizi dert edinen, omzumuza omuz veren bütün yol arkadaşlarıma hasseten teşekkür ediyorum. Bu ödülü bize bir memleket bilinci, bir dava şuuru aşılayan yol büyüklerine, sanat ve fikir dünyamızın öncülerine armağan ediyorum.”

Bu haber toplam 812 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim