Mart 2019 dergilerine genel bir bakış-1

Mart 2019 dergilerine genel bir bakış-1
Ketebe-Piyan dergisi severek okuduğum dergiler arasına girdi bile. Elbette severek yazdığım dergilerden de. Kendine has duruşu, her sayı artan özenli çalışmaları dergiyi daha okunur kılıyor.

Derginin uzun soluklu olmasını diliyorum. Çünkü bunu hak ediyor Ketebe-Piyan. Derginin kapak çalışmaları da oldukça özenli. Vecihi Hürkuş var Piyan’ın kapağında. Önemli bir konuya dikkat çekilmiş dergide. Kıymeti bilinememiş bir değerimiz Vecihi Hürkuş. Bedirhan Öner Vecihi Hürkuş’u anlatıyor yazısında. Oldukça faydalı bilgilerle donatılmış bir biyografi bu. Ben yazıdan birkaç paylaşım yapmak istiyorum.

“Vecihi Hürkuş, Türk havacılık tarihinde ‘Düşman Uçağı Düşüren İlk Türk Pilotu’, uçak sanayinin dünyada çok yeni olduğu bir dönemde 1925 yılında Türkiye’nin ve kendisinin ilk uçağını yapan, ömrünü ve bütün mal varlığını Türk havacılığına adamış fedakâr bir şahsiyet…”

“Vecihi Bey, sadece pilotluk ve uçak yapımıyla ilgilenen birisi değildi. Türk havacılığının gelişebilmesi ve yetkin kişilerin yetişebilmesi için 1 Nisan 1932’de ilk Türk Sivil Tayyare Mektebi’ni Vecihi Sivil Tayyare Mektebi adı altında İstanbul- Kızıltoprak’ta kurmuştur.”

“29 Kasım 1954 tarihinde ‘Türkiye’nin ikinci özel sivil havayolu şirketi olacak olan ‘Hürkuş Havayolları’nı kurar.”

Devamı: https://www.dunyabizim.com/mart-2019-dergilerine-genel-bir-bakis-1-makale,40.html

Bu haber toplam 587 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim