• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Medeniyetimize dayanan bir hayat yaşamalıyız

Medeniyetimize dayanan bir hayat yaşamalıyız
Şanlıurfa Şubesi’nin 29 Mart 2019 Cuma akşamı düzenlediği “Cuma Sohbetleri” programının konuğu yazar Vedat Akıllı oldu.

“Sözü Yola Koymak” başlığıyla oldukça keyifli bir sohbet sunan yazar, birkaç hafta içerisinde aynı başlık altında bir kitabının çıkacağı müjdesini de verdi. Hem sohbetinin hem de kitabının başlığını neden “sözü yola koymak” olarak seçtiğini belirten yazar şunları söyledi:

“ Söz ve Yol kelimeleri, içerisinde aynı zamanda ÖZ ve OL kelimelerini de barındırıyor. Önce söz vardı. Ruhlar âleminde Allah’a kul olmak için söz verdik. Tarih boyunca insanlığa, medeniyete, kültüre dair hep söylenecek bir sözümüz oldu. Ancak ne zaman ki söylenecek bir sözümüz kalmadı, özümüzün kaynağı olan Allah’tan uzaklaştık. Bize ait olmayan bir hayat içinde bize ait bir yol bulmaya çalışıyoruz. Bu nedenle olamadık. Olgunlaşmanın, olmanın yolu Öze dokunan, özü anlatan bir sözü söylemektir. Ve bize ait olan, bizim medeniyet tasavvurumuza dayanan bir hayat yaşamaktır.

Yazar Vedat Akıllı, konuşmasında İslam âlemi olarak yeni bir söylem geliştirmemizi, Müslümanlığımızın bizlere yüklemiş olduğu mükellefiyetimizin bir gereği olarak insanlık adına, barış adına yeni teklifler sunmamız gerektiğini de belirtti. Günümüz dünyasında yapılan zulümler ve yanlışlar karşısında teklifimiz olmadan yapacağımız tenkitlerimizin tehdit olarak algılanacağı vurgusunu da yaptı.

Konu üzerine  bir değerlendirme yapan Cuma ağaç: "Müslüman alimlerin birbirlerinin şahsına ve tespitlerine değer vererek birbirlerini dışlamadan;  aslından uzaklaştırılmış olan İslami kelimeleri ve kavramları aslına uygunluk yönünden güncellemeleri gerekiyor, dedi.

Bu haber toplam 550 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim