• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

'Mehlika Sultan' şiirinin değeri pek bilinmedi

'Mehlika Sultan' şiirinin değeri pek bilinmedi
Şemsettin Yapar, 'Tarihin Gönlünü Alan Şair Yahya Kemal Beyatlı' isimle kitaba dair Salih Ağbalık'ın sorularını yanıtladı.
 

Kelimeleri damıtarak şiirin özüne erişen büyük şair: Yahya Kemal Beyatlı… Bir ömrü otel odalarında yalnız başına nihayet bulan şairin hayatı boyunca yayımlanan her hangi bir eseri olmamıştı. Böylesine sabırlı şairin Doğu- Batı arasındaki kısa süren macerasından sonra kendi öz değerlerine yönelişini ve geleneğe özlemi konu alan “Tarihin Gönlünü Alan Şair Yahya Kemal Beyatlı” isimle esere dair Şemsettin Yapar’la konuştuk.

Yahya Kemal’in serptiği tohumları sulamak olarak değerlendirirsek yaptığınız çalışmaları, sizi Yahya Kemal Beyatlı’ya yönelten sebepler nelerdir? Neden Yahya Kemal Beyatlı?

Yahya Kemal, millet olarak bizim dramatik hikâyemizin ta kendisi aslında. Yahya Kemal'i okumak demek, bizim son üç yüz yıldır yaşadıklarımızı okumak anlamına gelir yani: Doğulu bir millet olmamız fakat Batı’ya yaklaşmaya çalışmamız… Ne kadar uğraşırsak uğraşalım bunda başarılı olamayışımız... Bir sakil kendinden kurtulma çabası… Yine dönüp dolaşıp geldiğimiz yerin çıktığımız o fındığın beğenmediğimiz kabuğu olması… Bunlar hep Yahya Kemal'in hayatı ile aynı… Dolayısıyla Beyatlı’yı ayna bir kişilik olarak görmek doğru diye düşünüyorum.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18816/mehlika-sultan-siirinin-degeri-pek-bilinmedi.html

Bu haber toplam 1231 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim