• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Mehmed Âkif Ersoy 5.Bilgi Şöleni Bugün Sona Erdi

Mehmed Âkif Ersoy 5.Bilgi Şöleni Bugün Sona Erdi
Türkiye Yazarlar Birliği’nin İlim Yayma Cemiyeti ile birlikte düzenlediği Milli Mücadele ve İstiklâl Marşı temalı Mehmed Âkif Ersoy 5.Bilgi Şöleni bugün sona erdi.   Saat 10.
afis

Türkiye Yazarlar Birliği’nin İlim Yayma Cemiyeti ile birlikte düzenlediği Milli Mücadele ve İstiklâl Marşı temalı Mehmed Âkif Ersoy 5.Bilgi Şöleni bugün sona erdi.

 

Saat 10.00’da başlayan altıncı oturumda tebliğlerini sunan Novi Pazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mevlud Dudic, Doç. Dr. Terane Hesimova, Yrd. Doç. Dr. Fatih Arslan, Yrd. Doç. Dr. Cafer Gariper, Doç. Dr. Alaattin Karaca, Prof. Dr. Hayrettin Rayman Mehmed Âkif’i ve eserlerini edebi, fikrî, sosyal yönlerden masaya yatırıp ufuk açıcı değerlendirmelerde bulundular.

 

Altıncı oturumun sonrasında değerlendirme ve kapanış bölümüne geçildi. Bu bölümde söz alan Yrd. Doç. Dr. Seriyye Gündoğdu, Mehmed Âkif’in Safahat’ta şark âleminin bütün kronik problemlerini anlattığına dikkat çekerek, Azerbaycan’da tertiplenen Şark Kurultayı’nda tarihi belgelerin üzerinde durulduğunu, orada temas edilen meselelerde gayrimüslimlerin Türklere yönelik planlarının Mehmed Âkif’in eserlerinde de görülebileceğini vurguladı.

 

Oturum Başkanı Prof. Dr. Nesimi Yazıcı başta olmak üzere diğer öğretim üyeleri de değerlendirme konuşmalarıyla gölgede kalan bazı noktaları açıklığa kavuşturmaya çalıştılar.

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim