• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Mehmed Âkif Ersoy Taceddin Dergahı'nda anıldı

Mehmed Âkif Ersoy Taceddin Dergahı'nda anıldı
Mehmed Âkif Ersoy vefatının 79. yıldönümüde Taceddin Dergahı'nda anıldı.

Vefatının 79. yılında Türkiye Yazarlar Birliği’nin Çağrı Okulları ile birlikte Taceddin Dergâhı’nda bir anma töreni gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Türkiye Yazarlar Birliği Genel  Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç’ın konuşmasıyla devam etti. İstiklal Marşı’nın ruhundan bahseden Prof. Dr. Hicabi Kırlangıc büyük alkış toplarken sahneyi İstiklal Marşı’nı okumak üzere Çağrı Okulları edebiyat öğretmeni Onur Tan’a bıraktı. Öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı’nı okuyan Onur Tan’dan sonra konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Mütevelli Heyet Başkanı ve Kurucusu Mehmet Doğan, kahraman olarak nitelendirdiği Mehmed Âkif Ersoy’un ve yazdığı İstiklal Marşı’nın olmaması veyahutta unutmuş olması durumunda yerini dolduramayacağımızdan ve eksik bir toplum olacağımız üzerine konuşmalarını sürdüren  Mehmet Doğan’dan sonra programın sunucusu Mehmed Âkif Ersoy’un Bülbül Şiiri okundu. Şiirin okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile programa son verildi.

dscf6948.jpgdscf6964.jpgdscf6970.jpgdscf6926.jpg

Bu haber toplam 2459 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim