• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Mehmed Âkif Ersoy’un hayatı film oluyor…

Mehmed Âkif Ersoy’un hayatı film oluyor…
Kültür, sanat ve edebiyat dünyasında farklı ve özgün bir anlayışın yeşereceği çatı olarak kurulan “Destan Adam…” bir şirket adından öte anlamlar taşımaktadır.

mehmetakif1Kültür, sanat ve edebiyat dünyasında farklı ve özgün bir anlayışın yeşereceği çatı olarak kurulan  “Destan Adam…” bir şirket adından öte anlamlar taşımaktadır.

Destan Adam; zengin tarihî geçmişimizde hayatları, eserleri, fikirleriyle destanlaşan isimleri günümüz insanıyla tekrar tanıştırmak, hayatın her alanında konuşulur kılmak, onları bilinen ve bilinmeyen yönleriyle tekrar keşfetmek amacıyla kuruldu.

İşte; hayatları, eserleri, fikirleriyle destanlaşan bu isimlerin tarihin karanlığında kaybolmalarına izin vermeden, günümüzde yaşatmak, bugünün insanı ile yeniden buluşturmak ve gelecek nesillere taşımak “Destan Adam…”ın temel ilkeleri arasında olacaktır.

“Destan Adam…”, ilkelerini gerçekleştirme noktasındaki ilk adımını Abdurrahman Şen’in supervizörlüğünde gerçekleşecek “Bir Destan Adam / Mehmed Âkif Ersoy” filmi ile atmaya karar verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı senaryo destekleme fonundan aldığı destekle senaryosunu tamamlayan Şen, böylece filmin hayat bulması için önemli bir yolu geride bırakmış oldu. Destan Adam Film, Yapım, Yayın, Organizasyon Ticaret Limited Şirketi’nin kurulmasıyla da; ikinci adım atılmış oldu.

İnanıyoruz ki bu film çalışması; İstiklâl Marşımızın kabulünün 90'ıncı, Mehmed Âkif Ersoy'un vefaatının 75'inci yıldönümü münasebetiyle “Mehmed Âkif Ersoy Yılı” olarak ilan edilen 2011 yılına daha bir anlam katacaktır.

Basın toplantısında konuşan Abdurrahman Şen; “Filmle ilgili hazırlıklarımıza başlarken, 2011 yılında Mehmed Âkif Ersoy'u her alanda konuşulur kılabilmek amacıyla bir dizi projeyi hayata geçirme arzumuzu çeşitli ortamlarda dile getirmiştik. Sayın başbakanımızın 2011’i Mehmed Âkif Ersoy Yılı olarak ilan etmesiyle bu arzumuzun önemli bir bölümünün gerçekleşmeye başladığını görmekten mutluyuz. Ancak, bu yıla asıl anlamını katacak ve kalıcılığı bulunan projelerden en önemlisinin Mehmed Âkif Ersoy’un hayatının filme alınması olduğuna inanıyoruz.

Tecrübeli, ön yargısız, araştırmacı bir ekiple 3 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarımızın sonuca ulaşması halinde, Bir Destan Adam / Mehmed Âkif Ersoy filmimizi 27 Aralık 2011’de gösterime sokmuş olacağız.

Bir Destan Adam filmimizde; Mehmed Âkif Ersoy'u, tarihî gerçeklerden asla uzaklaşmadan daha geniş kitlelere anlatmayı, az bilinen yönleriyle tanıtmayı hedefliyoruz.” dedi.

Destan Adam

Bu haber toplam 1381 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim