• İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Mehmet Âkif Bilgi Şöleni

Mehmet Âkif Bilgi Şöleni
Türkiye Yazarlar Birliği’nin gelenekleştirdiği Mehmet Âkif bilgi şölenlerinden dördüncüsü bugün Gençlik Parkı Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl salonunda başlıyor. ..

Türkiye Yazarlar Birliği’nin gelenekleştirdiği Mehmet Âkif bilgi şölenlerinden dördüncüsü bugün Gençlik Parkı Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl salonunda başlıyor.

..

İki gün boyuncu ilim ve fikir adamları Mehmet Akif’le ve eserleriyle ilgili çok sayıda bildir sunulacak ve tartışacak. İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 73. Yıldönümü dolayısıyla Keçiören Belediyesi ile müşterek olarak yapılacak şölene İlim Yayma Cemiyeti Ankara Şubesi de katkıda bulunuyor. Türkiye Yazarlar Birliği Mehmet Akif Araştırmaları merkezi başkanı D. Mehmet Doğan, 4. Mehmet Akif Bilgi şöleninin temasının “edebiyat ve düşünce” olduğunu belirtti. Bu seneki şölene tebliğleri ile 20 ilim ve fikir adamı katkıda bulunuyor. Şölene sunulan tebliğler, daha sonra kitap halinde yayınlanacak. Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 70 yılı olan 2006’da ilk defa gönüllü kuruluşların desteği ile yapılan bilgi şöleni, geçen yıllarda da aksatılmadan sürdürüldü ve büyük şairimizin vefatının 73. Yıldönümü dolayısıyla bu yıl dördüncüsü yapılacak.

Yeni Asya

 

Bu haber toplam 1492 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim