• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Mehmet Akif Ersoy Saygıyla Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Saygıyla Anıldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı’nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 71’nci yılında saygıyla anıldı.


Gecenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu, “Burada vatan ve millet sevgisini, bağımsızlık ve hürriyet aşkını en güzel anlatan İstiklal Marşı’nı bize armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz. İstiklal Marşı Türk Milleti için 1921 den bu yana yüksek bir moral ve güç kaynağı olmuştur ve olmaya devam edecektir. Ulusumuz İstiklal Marşı’nı yüzyıllar boyu okuyacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin kültür zenginliğine katkı veren çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, “Yaşayan Mehmet Akif” konulu bir konferans verdi. Doğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk döneminde Burdur Milletvekili olan Mehmet Akif’in hayatından farklı kesitler anlattı. Doğan, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un, eserlerinin yanında karakteri, ahlakı ve yaşamı ile de büyük bir insan olduğunu ve gençlere örnek teşkil ettiğini kaydetti.
Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi  ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen “İstiklal Marşını Şiirsel En Güzel Okuma Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışma’da ilk 10’a giren öğrenciler tek tek kürsüye çağrılarak okul müdürleri ile birlikte hediyelerini aldı. İlk üçe giren öğrenciler İstiklal Marşı’nı şiirsel olarak okudu. Öğrenciler izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Antalya genelinde 56 okuldan öğrencilerin katıldığı yarışmada birinci gelen Özel Envar Fen Lisesi’nden Ali Talha Düzen’e diz üstü bilgisayar ve kol saati, ikinci olan Elmalı Anadolu Lisesi’nden İsmail Anıl Acay’a DVD player ve 5+1 ses sistemi, üçüncülüğü elde eden Kepez Lisesi’nden Hanife Özkaya’ya da CD çalar ve kol saati hediye edildi. Diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.
 

İLK 10
1- Ali Talha DÜZEN - Özel Envar Fen Lisesi
2- İsmail Anıl ACAY -  Elmalı Anadolu Lisesi
3- Hanife ÖZKAYA -  Kepez Lisesi
4- Betül GÜL -  Antalya İmam Hatip Ve Anadolu İmam Hatip Lisesi
5- Ahmet Can -  ALGÜMÜŞ Antalya Anadolu Lisesi
6- Begüm AKAY -  Özel Akev Lisesi
7- Emine AKTÜRK -  Serik Anadolu Lisesi
8- Funda KELEŞOĞLU  - ATL. TL. METEM
9- İrem KÜÇÜKBARUT -  75. Yıl Cumhuriyet Lisesi
10- Fatma Funda KARA -  Aksu Anadolu Öğretmen Lisesi

www.antalya.bel.tr

 

Bu haber toplam 1364 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim