• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Mehmet Âkif Millî Mücadele ve İstiklâl Marşı Kitabı Yayınlandı

Mehmet Âkif Millî Mücadele ve İstiklâl Marşı Kitabı Yayınlandı
11 - 13 Mart 2011 tarihlerinde Ankara'da Türkiye Yazarlar Birliği tarafından tertip edilen, 30’dan fazla ilim ve fikir adamının katıldığı Mehmed Âkif Bilgi Şölenleri'nin beşincisinde sunulan tebliğler bir kitapta toplanarak Mehmed Âkif külliyatına yeni bi
makif5kapak

11 - 13 Mart 2011 tarihlerinde Ankara'da Türkiye Yazarlar Birliği tarafından tertip edilen, 30’dan fazla ilim ve fikir adamının katıldığı Mehmed Âkif Bilgi Şölenleri'nin beşincisinde sunulan tebliğler bir kitapta toplanarak Mehmed Âkif külliyatına yeni bir eser daha eklendi. Mehmed Âkif – Millî Mücadele ve İstiklâl Marşı başlığını taşıyan kitap, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mehmet Âkif Ersoy Araştırmaları Merkezi yayını olarak neşredildi.

Önceki yıllarda tertip edilen Mehmed Âkif Bilgi Şölenleri'nin bildirileri de Mehmed Âkif - Türkiye'de Modernleşme ve Gençlik (Mart 2007, Ankara), Mehmed Âkif - Dönemi ve Çevresi (Mart 2008, Ankara) Mehmed Âkif - Edebî ve Fikrî Akımlar (Mart 2009 - Ankara) ve Mehmed Âkif – Edebiyat ve Düşünce ( Mart 2010, Ankara) başlıkları ile kitap olarak neşredilmişti.

Kitabın sunuş yazısında Mehmed Âkif Ersoy Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan, Mehmet Âkif yılında TYB’nin gerçekleştirdiği Mehmet Âkif bilgi şölenlerinin beşincisinin gerçek bir ilim ziyafeti olduğunu belirterek şölenin Azerbaycan, Makedonya, Kosova ve Sancak’tan katılımcılarının olduğunu ifade etti. Doğan, TYB’nin 5. Şöleni yaparak ve kıt imkânlarıyla yayınlayarak 5 ciltlik benzersiz bir Mehmet Âkif Külliyatı ortaya koyduğunu söyledi. Bundan sonra yapılacak Mehmet Âkif araştırmaları için vazgeçilmez bir kaynağı ilim ve kültür âlemine kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirten D. Mehmet Doğan, bu şölenleri gönüllü kuruluşların destekleri ile yaptıklarını, son şölenin zor şartlarda tamamlandığına dikkat çekti.

Bu haber toplam 1113 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim