• İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Mehmet Âkif Vefatının 72. Yılında Taceddin Dergâhında Yad Edildi

Mehmet Âkif Vefatının 72. Yılında Taceddin Dergâhında Yad Edildi
Türkiye Yazarlar Birliği’nin Mehmet Akif’i hatırlayış merasimlerinin ilki, TYB\'nin kuruluş tarihi olan 1978\'de yanı 30 yıl önce başlamıştı.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin Mehmet Akif’i  hatırlayış merasimlerinin ilki, TYB´nin kuruluş tarihi olan 1978´de yanı 30 yıl önce başlamıştı.

Âkif muhibbi yazarları, ilim ve siyaset adamlarını, öğretmen ve öğrencileri buluşturan bu yılki merasime, geçmiş yıllarda olduğu gibi Kur'an-ı Kerim okunarak başlandı.

İlk söz 30 yıl önce bu faaliyeti başlatan TYB Şeref Başkanı  D.Mehmet Doğan’a söz verildi. Doğan, Otuz yıldır Tacettin Dergahı için TYB'nin gösterdiği gayretleri anlattı. İstiklal Marşı mekanın Tacettin Dergahı merkeze alınarak baştan başa yeniden düzenlenmesinin gerekliği üzerinde durdu. Dergah’ın bugüne kadar yapılan en köklü restorasyonunu yapmak için sorumluluk alan Vakıflar Genel Müdürüne teşekkür etti.

Daha sonra Altındağ Kaymakamı Hamza Duygun ve Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Bayazıt da Mehmed Akif Müze evi ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Yusuf Bayazıt, konuyla ilgili olarak Türkiye Yazarlar Birliği ile işbirliği yapacaklarını ve binanın açık tutulması yanında, tanıtıma ağırlık verileceğini belirtti.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Sağlık İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Kültür Memur Sen

Başkanı Galip Yıldırım, İlim Yayma Cemiyeti Ankara Şubesi Başkanı Halim Altunkal TYB Genel Merkez ve Ankara Şubesi yöneticileri yanında bu seneki anma törenine Türkiye’nin dört bir yanından misafirler gelmişti. 27-28 Aralıkta Odalar Birliğinde yapılacak Akif toplantısına katılacak ilim ve sanat adamları da orada bulunuyordu.

Bu seçkin heyet konuşmalarını sözü edilen toplantıda yapacaklarından söz sırası daha çok gençlere verildi. Bir yazar okulu öğrencisi "Bülbül" ü okudu, Bir özel okulun hanım kızları da, topluca istiklal marşını ezberden okudular.

Tören Akif için okunan hatmi şerifin duası ile son buldu.

 

Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim