• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Mehmet Barlas: Bunca sorun arasında bir de Emmanuel Macron’la mı uğraşacağız?

Mehmet Barlas: Bunca sorun arasında bir de Emmanuel Macron’la mı uğraşacağız?
Yeni dünya düzeninin gereksinimlerini eski dünyanın kurumları artık karşılayamıyor. Bunun en somut örneği Birleşmiş Milletler'in uluslararası krizlerdeki çaresizliği değil midir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" söylemi de Güvenlik Konseyi'nin yapısından yansıyan bu çaresizliğin en çarpıcı biçimdeki ifadesi değil midir?

Sözde liderler
Ancak global çaresizliğin tek nedeni kurumlar değildir. Bir de son dönemde ortaya çıkan sözde "liderler" var dünyanın başına bela olan... Bunlara bir örnek vermek isterseniz herhalde akla ilk gelecek isimlerden biri de Fransa'nın Devlet Başkanı Emmanuel Macron'dur.

Farklı özellik
1977 doğumlu Macron, yerleşik siyasi partilerin ülkesi Fransa'da "La République en marche" adı verilen çatma bir hareketin adayı olarak seçimi kazanmıştır. Kişiliğini diğer siyasetçilerden farklı kılan özelliği ise orta okulda aşık olduğu üç çocuklu ve 1955 doğumlu öğretmeni Brigitte Macron'u kocasından ayırıp, onunla 2007 yılında evlenmesidir.

Laf yetiştirir
Bu Macron neyi temsil ediyor ya da dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlardan hangisine ne çözüm üretiyor, bilen pek yoktur. Kendi ülkesinde aylardır süren Sarı Yelekliler eylemlerine bile bir çözüm üretemediği ise apaçık ortadadır. Fransız polisinin en yoğun uğraş konusu ise Afrika kökenli göçmenleri toplama kamplarından alıp, başka kamplara yerleştirmek değil midir? Ama Macron'un yetersiz siyasal aklı, Suriye sorununa ve Türkiye'nin PKK/YPG ile uğraşmasına laf yetiştirmek konusunda çok aktiftir.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/11/08/bunca-sorun-arasinda-bir-de-emmanuel-macronla-mi-ugrasacagiz

Bu haber toplam 257 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim