• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Mehmet Barlas: İdlib krizindeki asıl muhatabımız Putin’in neler düşündüğünü anlamalıyız

Mehmet Barlas: İdlib krizindeki asıl muhatabımız Putin’in neler düşündüğünü anlamalıyız

İdlib krizinde asıl muhatabımız her halde Suriye'nin Beşar Esad'ı değil... Ezik ve yenik Esad Rusya olmasa herhalde parmağını bile oynatamaz... Zaten Türkiye de, Rusya ile yapılacak görüşmelerde bulunacak bir çözüme kilitlenmiş durumda... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başkanı Putin arasında yapılacak ikili zirve, İdlib'de çözüm ümidinin zirveye vurduğu noktayı oluşturuyor.

Heyetler Ankara'da
Rusya'dan gelen heyetlerin sonuncusu yine Ankara'da... Moskova yine bir çözüm konusunda ikili görüşmelerin önem taşıdığını vurguluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Rusya ile diyalogun önemini vurgularken, Türk- Rus ilişkilerinin çok boyutlu olduğunu hatırlatıyor. Burada dikkat etmemiz gereken nokta muhatabımız kim olursa olsun, onu iyi ve doğru tahlil etmemiz gerektiğidir. Bu konuda şimdi Rusya'yı ve lideri Putin'i anlamamız gerekiyor...

Putin'in ezikliği
Şu anda Putin bir süper devletin lideri gibi davransa da, aslında o da en az Esad kadar ezik bir ruh yapısına sahiptir. Düşünün ki eski Rusya ya da Sovyetler Birliği 25 milyon insanın ölümü sonucunda 2'nci Dünya Savaşı'nı muzaffer olarak bitirmiştir. Ve sonuçta, Soğuk Savaş'ın sona ermesi ile o Sovyet İmparatorluğu feci şekilde çöküp dağılmıştır.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/02/27/idlib-krizindeki-asil-muhatabimiz-putinin-neler-dusundugunu-anlamaliyiz

Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim