• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Mehmet Barlas: Uluslararası ilişkileri korsan güçlere destek veren ülkeler zehirliyor

Mehmet Barlas: Uluslararası ilişkileri korsan güçlere destek veren ülkeler zehirliyor
Uluslararası ilişkiler zaman zaman moral bozucu tablolarla kamuoyuna yansısa da, zaman zaman olumlu gelişmelere de rastlanıyor.

Benim açımdan içinde bulunduğumuz zaman diliminin en kabul edilemeyecek görüntüsü Venezuela'yı ilgilendiriyor.
Ülkenin meşru ve seçilmiş yönetimi varken, Amerika'nın Guido adında bir adamı Venezuela'nın temsilcisi olarak kabul etmesi, çağın ayıbı değil midir? Bu durum, Amerikan yapımı darbelere sahne olmuş her ülkeyi yakından ilgilendirmiyor mu?

Libya'da aynı durum
Bir başka ayıp da Libya'da sergileniyor.
Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Mısır'ın ön planda bulunduğu ülkeler, Libya'nın asi generali Hafter'i her açıdan destekliyorlar. Bu adam aldığı silahlarla Libya halkını ve meşru hükümeti vuruyor.

Ateşkes isteği
Son bir haber vardı Münih mahreçli.
Buna göre Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantıda, Libya'da ateşkes ve silah ambargosunun uygulanması konuları ele alınmış.. Toplantı sonrası son dakika açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Maas, "Tüm taraflar Berlin Konferansı'ndaki hedefleri tekrar teyit etti" derken İtalya, bir sonraki toplantının Roma'da yapılacağını duyurmuş.

Berlin'deki konferans
Hatırlanacağı gibi Almanya Başbakanı Angela Merkel'in daveti üzerine, 19 Ocak'ta, aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da bulunduğu devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla Berlin'de 'Libya Konferansı' yapılmıştı.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/02/17/uluslararasi-iliskileri-korsan-guclere-destek-veren-ulkeler-zehirliyor

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim