• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Mehmet Barlas: Washington’daki zirve ile Türk-Amerikan ilişkileri kopmaktan kurtarıldı

Mehmet Barlas: Washington’daki zirve ile Türk-Amerikan ilişkileri kopmaktan kurtarıldı
Birileri gerçeği örtmek için ne kadar laf ebeliği yaparlarsa yapsınlar, Washington'daki zirvenin Türkiye'nin çıkarlarına uyarlı biçimde sonuçlanması için gereken her şeyi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutlamamız gerekiyor.

Dengeli siyaset
Erdoğan'ın Başkan Trump'la görüşmemesini, Washington'a gitmemesini sürekli tekrarlayanlar, zirvenin sonuçları hakkında da kim bilir ne tür saçma sapan yorumlar yapacaklardır. Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Trump arasındaki uyumlu diyalog sonunda, Türk- Amerikan ilişkilerinin kopma tehlikesi atlatılmıştır. Bu şekilde Türkiye bir yanda Amerika'nın diğer yanda da Rusya'nın bulunduğu, dengeli ve çok taraflı uluslararası siyasetine devam edebilecektir.

Kötümser Trump
Washington zirvesinin en olumsuz yanı, Trump'ın içinde bulunduğu kötümser ruh halinden kaynaklanıyordu. Adeta Trump'ın canına susamış olan Demokratların başlattığı azil süreci, yeni bir aşamaya girmişti ve Trump aleyhinde ifade verenlerin konuşmaları televizyonlardan naklen yayınlanıyordu. Trump'ın "Cadı avı" şeklinde nitelediği bu olay belki hiçbir sonuca ulaşmayacak... Ancak Trump'ın bu süreci bir hedef olarak yaşadığı düşünülünce, kötümserliğinin nedeni de anlaşılıyor.

Devamı: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/11/15/washingtondaki-zirve-ile-turk-amerikan-iliskileri-kopmaktan-kurtarildi

Bu haber toplam 282 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim