• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Mehmet Nuri Yardım: İstanbul’un Fetih Ruhu yüreklerimizde yaşıyor

Mehmet Nuri Yardım: İstanbul’un Fetih Ruhu yüreklerimizde yaşıyor
Dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul’un Fethi’nin 566. Yıldönümünü geçenlerde idrak ettik. Aziz milletimizin büyük bir sevgiyle her yıl yâd ettiği bu ulu, müjdelenmiş fetihten -az da olsa- ne yazık ki hazzetmeyen küçük bir zümre var.

Her yıl muştulanan şehrin fetih yıldönümünde rahatsızlıkları artar, içlerini hafakanlar basar. Bazı karanlık aydınlar, ‘Gezi terörü’nde dişlerini gösterdiler ilkin ve “Zulüm 1453’te başladı.” dediler. Hâlbuki bütün dünya, İstanbul’a adaletin, sevginin, şefkatin geldiğini o zaman görmüştü. Yeni bir çağ açılmış, insanların yüzleri gülmeye başlamıştı.

Nasipsiz sanatçılar!

Sanatçı kisvesi altındaki veya yazar kılığındaki bazı nasipsizler, bu teraneyi seslendirmeyi sürdürüyor. Ne diyelim, onlara acilen hazım ilacı tavsiye edelim. Fakat ne hikmettir ki, bu iftirada ısrarcı olanlar, bir türlü bu güzel şehri bırakıp gitmez. Aksine film yapıp para kazanır, rehberlik edip köşeyi döner, kitap yazıp dünyalık elde ederler. Bu da onların ahlaki boyutunu gösteriyor. Adlarını anıp sahte şöhretlerini arttırmayalım.

Unutulmaz buluşma

2003 yılının Mayıs ayıydı. İstanbul Vakfı Projeler Genel Koordinatörü Ali Mete ile bir araya gelmiştik. Ona mühim bir projeden bahsetmiştim. İstanbul’un Fethi’nin 550. Yıldönümü dolayısıyla 550 Şair ve Yazarı buluşturma düşüncesiydi bu. İlgisini hemen çekmiş, çok heyecanlanmıştı. “550 Şair ve Yazarın Buluştuğu İstanbul 1. Edebiyat Buluşması”nı gerçekleştirmeyi hedefliyorduk. Proje o zaman Belediye Başkanı olan Ali Müfit Gürtuna tarafından onaylanınca kolları sıvamış ve harekete geçmiştik. Dokuz ayrı sivil  toplum kuruluşunun yöneticileri, bir araya gelip detayları konuşmuştuk. Hayaller gerçek oldu ve çalışmalar başladı. Bu anlamlı yıldönümünde sadece şair ve yazarları bir mekânda buluşturmakla yetinmiyor, onlara İstanbul hakkında bir şiir veya yazı yazdırmayı da plânlıyorduk. Toplantılarımız peşpeşe yapıldı, verilen görevlere uyuldu ve çalışmalar düzenli şekilde tamamlandı.

***

700 yazar ve şair Gülhane’ye geldi

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/mehmet-nuri-yardim/istanbulun-fetih-ruhu-yureklerimizde-yasiyor-/haber-207651

Bu haber toplam 360 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim