• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Mehmet Toprak: Kadını korumuyor aileyi yıkıyorsunuz!

Mehmet Toprak: Kadını korumuyor aileyi yıkıyorsunuz!
Ülkemizde aile mefhumunun içini boşaltmak için medyasından hukuk sistemine, STK’larından eğitim sistemine elinden geleni ardına koymamakta.

"Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair" 6284 sayılı kanun ile kadına şiddet vakalarında "delil olmaksızın kadının beyanı yeterli” sayıldı. Bu kanun aileyi yıkmaya, yuvayı dağıtmaya ve kocayı haksız yere evden uzaklaştırmaya sebebiyet vereceği için eleştirilmişti. Avusturalya’da yaşanan bir olay bu endişelerin ne kadar haklı olduğunu hepimize gösterdi. Asmae Khan, kocası Faisal’a şantaj yapmak için tek başına bindiği asansörde kendine uyguladığı şiddet sonucunda yüzünde oluşan morluklar üzerinden doktor raporu aldı. Ama asansördeki görüntülerin ortaya çıkmasıyla kadının intikam planı suya düştü.

Medyamız da aileleri dağıtmak için üzerine düşen sorumluluğu(!) yerine getirmekten geri durmuyor. Gayr-i meşru ilişkileri cilalayarak gözümüzün içine sokan dizileri ve evliliklerin içini boşaltan televizyon programlarıyla dört koldan aileleri kuşatıyor, boşanma oranlarını hiç olmadığı kadar arttırıyor. ATV’de yayınlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programında yaşanan olay bunların üstüne tüy dikti. Evli olduğu sırada başka bir erkekle birlikte olan ve çocuğunun o adamdan olduğunu söyleyen kadının iddiasını doğrulamak üzere DNA testi yaptırılıyor. Sonuç ise kahkahalar ve alkışlar eşliğinde canlı yayında Müge Anlı tarafından açıklanıyor. Stüdyoda bulunan eski koca, 4 yaşındaki çocuğun kendi oğlu olmadığını duyduğunda boşandığı karısına saldırıyor. Aile mahremiyetini hiçe sayan, 4 yaşındaki çocuğun haysiyetini ayaklar altına alan, kadını ve erkeği metalaştıran bu rezalet milyonların gözleri önünde yaşanıyor.

Örfümüzü, geleneğimizi, dinimizi hiçe sayan sadece Batı normlarını esas alan kanunlar; her türlü değerimizi reytingler adına ayaklar altına alan televizyon dizileri ve programlarıyla kadını koruyamaz, aileyi ayakta tutamaz, çocuğu huzur içinde yaşatamazsınız.

Nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuz gelin bir de rakamlar üzerinden görelim. Türkiye’de 2017 yılında evlenen çift sayısı 569 bin 459, boşanan çift sayısı ise 128 bin 411. Yani her beş evli çiftten biri boşanıyor!

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/kadini-korumuyor-aileyi-yikiyorsunuz-5c0d512cc0d1c56a67534c22

Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim