• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Mehmet Toprak: Kuşatılan İdlib değil, Ankara, Hatay, Diyarbakır'dır!

Mehmet Toprak: Kuşatılan İdlib değil, Ankara, Hatay, Diyarbakır'dır!
Yedi yıldır süren Suriye iç savaşında dönüm noktasına gelindi. Rusya ve İran destekli Esed’in kuşatması altında bulunan, muhaliflerin elindeki son bölge İdlib için gerekli önlemler alınmazsa büyük bir katliam yaşanacak.

İdlib’de 1 milyonu çocuk olmak üzere 3 milyon sivil yaşıyor. Bazı iddialara göre bu rakam 4-5 milyona kadar çıkıyor. Muhalifler ellerindeki son kaleden vazgeçmemeye, Esed ise kontrol edemediği son bölgeyi her ne pahasına olursa olsun ele geçirmeye çok kararlılar. On binlerce sivili gözünü kırpmadan varil ve kimyasal bombalarla katleden Esed’in insafına bırakılacak İdlib’de taş üzerinde taş, baş üzerinde baş kalmayacağını bu 7 yıl zarfında defalarca acı bir şekilde tecrübe ettik.

Fırat Kalkanı ile Cerablus ve El Bab’ı; Zeytin Dalı Operasyonuyla da Afrin’i terör örgütlerinden temizleyen, buralara huzur ve güven getiren Türkiye’nin Suriye’deki varlığı her türlü zulmün altında inleyen mazlumların yegâne güvencesi ve umudu olmayı sürdürüyor.

İdlib’de kuşatmayı protesto etmek için Cuma namazından sonra yapılan büyük gösteride Türkiye’ye duyulan bu güven hiç olmadığı kadar yüksek perdeden dillendirildi. Suriyeli siviller ellerinde tuttukları pankartlar ve dillerindeki sloganlarda "Allah'tan ve Türklerden başka dostumuz yok", "Esed ve milisleri terörist kaynağı, Türkiye ise barış kaynağıdır", “Afrin ve Cerablus'ta olduğu gibi İdlib'in de Türkiye'nin kontrolü altına girmesini talep ediyoruz” dediler.

Bu sözler Türkiye’nin 82 milyon kişiden ve 783 bin km²’den ibaret olmadığını, omuzlarımızdaki tarihi misyonun ağırlığını bizlere bir daha hatırlatırken birilerinin ise zoruna gitti.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/kusatilan-idlib-degil-ankara-hatay-diyarbakirdir-5b8be18d8ca78027c405f9d8

Bu haber toplam 2118 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim