• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Mesnevî Okumaları başladı!

Mesnevî Okumaları başladı!
2016-2017 Dönemi Mesnevî Okumaları 5 Eylül 2016 Pazartesi günü Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu'nun dersi ile başladı.

17. yılına ulaşan Mesnevî okumaları 5 Eylül 2016 Pazartesi günü 18.30’da Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi’nde (Sümer 1. Sokak 11/5 Kızılay ANKARA) başladı.

Önceki senelerde Prof. Dr. Mustafa Akkuş, Prof. Dr. Ethem Cebeci, Prof. Dr. Derya Örs hocalarımızın da katkısının bulunduğu okumalara bu yıl da Prof. Dr. Zülfikar Güngör, Prof. Dr. Mustafa Aşkar, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Dr. Halil İbrahim Sarıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Yakup Şafak, Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu hocalar iştirak edecek. Her pazartesi dönüşümlü olarak okumaları yönetecek hocalarımız, seneler içerisinde Mesnevi'nin okunup anlaşılması için emek sarfetmiş durumdalar. 

Bu emeklerinin sonucu olarak Mesnevî-i Şerîf okumalarının 18. yılı olacak olan 2017’nin ilk aylarında Hz. Mevlana’nın bu eşsiz eserinin okunup açıklanmasının bitirilmesi planlanıyor. 

Türkiye Yazalar Birliği olarak akamete uğramadan yürütmeye çalıştığımız bu okumaların sonuca ulaşacak olmasından dolayı mutluyuz. 18 senedir sürdürdüğümüz okumaların dışında, 2007 Yılının Mevlana Yılı olması dolayısıyla Gelibolu'da ve Helep'te bilgi şölenleri gerçekleştirmiş ve şölenlerin tebliğlerini kitap halinde basmıştık. TYB kitaplığının müstesna kitapları arasında yer alan bu çalışmalarla beraber Mesnevi Okumalarının da TYB tarihinde önemli bir yer tuttuğu muhakkaktır. Emeği geçen hocalarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ederiz. 

dscf8163-001.jpg

 

 

Bu haber toplam 4061 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim