• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Mete Yarar: Castle International

Mete Yarar: Castle International
Dünya sonunda bunu da gördü! Amerika Birleşik Devletleri'nde konuşlu özel güvenlik ve askeri hizmetler şirketi, NATO üyesi Türkiye tarafından "terör örgütü" olarak nitelenmesine rağmen YPG/ PKK ile resmî olarak sözleşme imzaladı.
Daha önce bu özel askeri şirketlerin suç dosyaları oldukça kabarıktı ama bu noktaya hiç gelmemişlerdi. Şirketlerinde, aranan ve başka terör gruplarında çalışan kişileri çalıştırdıkları biliniyordu. Savaş suçu sayılan bir çok suça karıştıkları resmî olarak ispatlanmıştı. Darbe veya darbeye karıştıkları BM kayıtlarına girmişti. Ama bunları asla kabul etmeyip resmiyete dökmeye cesaret etmemişlerdi.
 
Bundan sonra dünyanın her noktasında artık terör örgütlerine açıktan hizmet vermenin yolunu açmış oldular. Bu savaş suçları için Pandora'nın kutusunu açmakla aynı değerde bir olay. Uluslararası toplumunda terörle mücadele konusunda bitişi kabul etmesi demek.
 
PKK'nın özel askeri şirketler ile bu ilk teması değil. Irak'ın işgali sonrası özel askeri şirketler ile yolları kesişmiş ve onların içinde çalışmaya başlamışlardı. Onlar için Afganistan ve Pakistan'da çalıştıkları istihbarat raporlarına girmişti. Kandil'de bazı eski paralı askerin örgüte farklı gayrinizami teknikler eğitimi verdikleri biliniyordu.
 
Burada öğrendiklerini ilk kez 2007 yılında Tunceli'de kullanmışlardı. Jandarma karakollarına ikmal yapan sivil araçları gasp edip bombalı araçlara dönüştürüp saldırmışlardı. Bu teknik çoğunlukla Orta Amerika'da kullanılan bir gayri nizami harp tekniğiydi. Özel askeri şirketlerin içinde yer alan paralı askerler oranın tekniklerini bölgeye taşımışlardı.
 
Sensörlü yol kenarı EYP döşeme tekniği veya kriptolu telefon kullanma teknikleri de Afganistan da kullanılan tekniklerdi.
Bu haber toplam 968 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim