• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Mete Yarar: Ölmek için güzel bir gün annem

Mete Yarar: Ölmek için güzel bir gün annem
Birkaç gün sonra 15 Temmuz üzerinden tam bir sene geçmiş olacak. Bu bir senenin ardından onlarca konu üzerine değerlendirme yapabiliriz.

Bu bir senenin muhasebesini en ağır eleştirilerle tartışabiliriz. Ben tercihimi şehit ve gazilerimizin bize nasıl bir ortam bıraktıklarını hatırlatarak yapmak istiyorum. Şu sayacaklarımı tek tek gözlerinizi kapatarak hayal edin:

Tam bir yılı aşkındır, darbeye direnmiş ve onu alaşağı etmiş onurlu bir halk olarak geziyoruz.

Darbe günü farklılıklarını unutup bir millet gibi davrandığımız için çok daha güçlü ayakta duruyoruz.

Küllerimizden yeniden doğduğumuz için bütün zorluklara daha dirençle karşı koyuyoruz.

Darbe sonrasında milli ve yerli unsurların hak ettikleri yere gelmesiyle sorunları daha kolay aşabiliyoruz.

Memleketi dize getirmeye çalışan emperyalistlerin terör, darbe ve ekonomik kriz gibi metotlarını paramparça ettiğimiz için başımız daha dik duruyor.

15 Temmuz’da yapılan direnişten güç aldığımız için dirilişe geçebiliyoruz.

Bize kefen biçenlere, tanklara kafa tutan halk sayesinde işlerinin kolay olmadığını gösteriyoruz.

Bir ölüp bin dirilen bir halk olduğumuzu bütün dünyaya gösterdiğimiz için daha saygın bir duruma geliyoruz.

Bu halkı mağlup edemeyeceğini görenler savaşmak yerine işbirliğine yöneliyorlar.

Şehit ve gazilerimiz sayesinde demokrasinin ne demek olduğunu bir kez daha anlıyor ve ona eskisinden daha fazla sahip çıkıyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehitliğe yürürken kendisini durdurmak isteyen bir kadına “ölmek için güzel bir gün annem” diyen gencimiz, bize zor zamanlarda alınacak tavrı bir öğretmen gibi gösteriyor.

Ömrünü dağlarda geçirmiş şehidimiz Ömer Halisdemir’in şehadete yürürken göstermiş olduğu cesaret, El Bab’da silah arkadaşlarının kutup yıldızı oluyor.

Hainlerin hava saldırısı sonucunda şehit olan polis özel harekatçılarımız memleketin yiğitlerine ilham kaynağı oluyor ve yüz binler onların yerine geçmek için sıraya giriyor.

15 Temmuz’da 249 vatandaşımız şehit oldu, binlerce vatandaşımız gazilik mertebesine ulaştı. Onların bu mücadeleleri ise bize bağımsız ve milli bir vatan yarattı. Onların sayesinde 365 gün evimize gittik, sevdiklerimizle zaman geçirdik, ibadetimizi yaptık, bayram yaptık, düğün yaptık. Onlar her şeyden vazgeçerek bize kutsal bir emanet bıraktı. Bu emaneti şimdi alıp en tepeye dikme zamanıdır. Şimdi küskünlükleri ve farklılıkları bir kez daha unutup birbirimize sarılma zamanıdır. Çünkü bugün 249 şehidimizin bize hediye ettiği demokrasi bayramıdır. Bayramlarda küslükler unutulur ve barışılır.

Onların bizi izlerken isteyecekleri şeyler, vatan toprağının kıymetinin bilinmesi, demokrasinin daha ileriye götürülmesi, farklılıklarını zenginlik olarak millet potasında birleştirmiş bir halk, kimseye boyun eğmeyen bir ordu ve ekonomik olarak bağımsız bir devlet olacaktır. Onların bu talepleri bizim içinde bir emir olmalı ve ona ulaşmak için yorulmadan çalışmalıyız.

Devamı: http://www.karar.com/yazarlar/mete-yarar/olmek-icin-guzel-bir-gun-annem-4451

Bu haber toplam 1078 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim